FC Utrecht en ROC Midden Nederland blijven krachten bundelen

15 april 2024

Samenwerking tussen Utrechtse FC en onderwijsinstelling verlengd tijdens Dutch Health Week.

Tijdens de Dutch Health Week in de Jaarbeurs hebben FC Utrecht en ROC Midden Nederland hun samenwerking verlengd. Deze hernieuwde samenwerking is een krachtige stap in de richting van een vitaler Utrecht. Beide partijen zijn zich bewust van de belangrijke rol die zij spelen in de stad en provincie Utrecht, met ruim 20.000 studenten die actief zijn op allerlei niveaus en diverse spelers van FC Utrecht die een mbo-opleiding volgen bij ROC Midden Nederland.

FC Utrecht en ROC Midden Nederland geloven in de kracht van sport en onderwijs als bindende elementen in de maatschappij. Hun gezamenlijke ambitie is om bij te dragen aan het Utrechtse streven naar 'Gezond stedelijk leven voor iedereen'. FC Utrecht positioneert zich als het fysieke en emotionele hart van 'een Utrecht in beweging', terwijl ROC Midden Nederland streeft naar het zijn van hét roc voor positieve gezondheid, vitaliteit en een gezonde leefstijl. De aanwezigheid van het Sport College in Stadion Galgenwaard onderstreept deze ambitie en biedt studenten de mogelijkheid om in een unieke topsportomgeving te studeren en te werken.

De samenwerking tussen FC Utrecht en ROC Midden Nederland richt zich op verschillende gebieden, waaronder het creëren van fitte verenigingen en wijken, het bevorderen van vitaliteit op en rondom Sportcampus Traiectum, en het betrekken van studenten bij het project FC Utrecht in de Wijk in Overvecht. Door studenten actief te betrekken bij maatschappelijke projecten en stageplekken te bieden, dragen beide organisaties bij aan een vitaler Utrecht.

Bovendien zijn talrijke studenten van ROC Midden Nederland actief bij FC Utrecht, zowel op kantoor als op Sportcomplex Zoudenbalch, of via het uitgebreide netwerk van de club, waaronder Partnerclubs, partners en Traiectum-clubs, waar ze waardevolle stages volgen. De inzet van het mobiele vitaliteitslab in de regio bij wijkprojecten biedt een praktische manier voor studenten van ROC Midden Nederland om een brede blik op gezondheid dichter bij de mensen te brengen. Daarnaast is er een nauwe samenwerking met Sportcampus Traiectum, waar studenten worden ingezet voor diverse taken. Deze initiatieven benadrukken niet alleen de gezamenlijke inzet van beide organisaties voor een vitaler Utrecht, maar vestigen ook de aandacht op de fysieke locatie van de sportcampus binnen ROC Midden Nederland, waardoor de band tussen onderwijs en sport nog sterker wordt verankerd.

De hernieuwde samenwerking markeert een belangrijke mijlpaal in de gezamenlijke inspanningen van FC Utrecht en ROC Midden Nederland om de stad en regio te versterken op het gebied van gezondheid en vitaliteit.