FC Utrecht en Mr. Fill bundelen krachten voor duurzamer afvalbeheer

10 april 2024

Een stap naar een schonere toekomst op Sportcomplex Zoudenbalch.

FC Utrecht heeft recentelijk een belangrijke stap gezet in haar streven naar een schoner en duurzamer
Sportcomplex Zoudenbalch door de installatie van de Ultra Fill zelfpersende afvalbak op zonne-energie van Mr. Fill. Deze innovatieve afvalbak, geïnstalleerd op het trainingscomplex, markeert een belangrijke pilot tussen FC Utrecht en Mr. Fill in het kader van duurzaam afvalbeheer.

De Ultra Fill afvalbak van Mr. Fill is voorzien van een zelfpersend systeem, waardoor het vijf tot zeven keer meer capaciteit biedt dan traditionele afvalbakken. Dankzij een ingebouwde sensor wordt de vulgraad continu gemeten, waardoor efficiëntere ledigingsrondes kunnen worden gepland. Dit resulteert in minder uitstoot, een verminderde personeelsinzet en kostenbesparingen.

Een uniek aspect van de afvalbakken van Mr. Fill is de ingebouwde geluidsmodule, die positief gedrag beloont en aanmoedigt. Hierdoor wordt het weggooien van afval niet alleen milieuvriendelijk, maar ook leuk en stimulerend.

De installatie van de Mr. Fill afvalbak op Sportcomplex Zoudenbalch is een concrete stap richting een schoner en duurzamer sportcomplex en draagt bij aan een effectiever afvalbeheer. Deze pilot sluit naadloos aan bij de duurzaamheidsambities van FC Utrecht en draagt bij aan een schonere en gezondere omgeving voor alle betrokkenen.