Deelnemers Talents030 te gast bij DHL

23 april 2024

Kijkje achter de schermen in sorteercentrum voor jongeren.

Deelnemers van Talents030 werden afgelopen week hartelijk ontvangen in het sorteercentrum voor pakketten van DHL eCommerce. De jongeren tussen 14 en 18 jaar oud kregen een exclusief kijkje in het hart van de pakketvervoerder, ter ondersteuning van het partnership tussen FC Utrecht en DHL.

Tal van interessante feitjes & weetjes komt de Talents030-groep te weten, zoals inzicht in de hoeveelheid pakketten die DHL dagelijks verwerkt en uitleg over het logistieke proces dat achter de organisatie schuilgaat. Vanaf het moment dat een pakket het sorteercentrum binnenkomt tot het punt waarop het wordt verzonden naar de bestemming, ze komen alles te weten. Het sorteercentrum staat pal naast het hoofdkantoor van DHL.

Het hoogtepunt van de dag is het interactieve gedeelte, waarbij de deelnemers zelf aan de slag mogen. Voor de periode van een half uur nemen ze de rol van DHL-medewerkers op zich en voeren ze daadwerkelijke werkzaamheden uit. Voor velen is het bezoek bij DHL een inspirerende kennismaking met een potentiële carrièreoptie of een kans om hun horizon te verbreden.