Debuut bij FC Utrecht Next: Breezo betreedt het speelveld

08 april 2024

FC Utrecht Next start pilot voor luchtbehandelingsoplossingen met Breezo.

FC Utrecht Next is het kloppende hart waar maatschappelijke vraagstukken, start-ups en investeerders worden samengebracht om innovaties te laten debuteren. Er wordt voortdurend ontwikkeld, zowel op als buiten het veld. De samenwerking met Breezo sluit hier naadloos op aan. Breezo helpt met gezonde leefomgevingen en gezonde lucht op de werkplek. Waar we bij een gezond leven vaak denken aan sporten, goed eten en voor onszelf zorgen, brengen we toch veel tijd binnen door. Wie gezond wil leven, wil ook frisse lucht inademen en Breezo helpt hierbij.

Onderzoek toont aan dat de lucht die men binnen inademt tot 10 keer meer vervuild kan zijn dan buitenlucht. Dit kan leiden tot vermoeidheid, hoofdpijn en op de lange termijn zelfs tot allergieën.

Samen met Breezo gaat FC Utrecht Next de strijd aan om dit probleem aan te pakken. Met behulp van de natuur wordt de vuile lucht op kantoren en in werkruimtes aangepakt, zodat men in een schonere lucht kan werken. Door gezonde micro-organismen van buiten naar binnen te brengen, wordt de lucht gezonder. Zo wordt men minder snel ziek en wordt het bovendien aangenamer om binnen te werken met gezonde lucht.

Frisse lucht op de werkvloer zorgt voor gezondere werknemers, zowel fysiek als mentaal. Dit sluit naadloos aan bij de kernwaarde ‘fit’ die FC Utrecht uitstraalt en past daarmee perfect in het innovatieplatform van FC Utrecht Next. Op Sportcomplex Zoudenbalch wordt momenteel een pilot getest voor de probiotische omgeving die zorgt voor zowel een betere fysieke als mentale gezondheid. Gedurende een periode wordt onderzocht of dit ten goede komt aan de spelers en werknemers.