Beloftenploeg verliest van FC Den Bosch

15 april 2024

Jong FC Utrecht onderuit op kletsnat Sportcomplex Zoudenbalch: 0-2.

De Utrechtse beloftenploeg heeft vanavond (maandag) een 0-2 nederlaag geleden tegen FC Den Bosch. Jaron Vicario en Sebastiaan van Bakel scoorden in de tweede helft namens de Noord-Brabanders.

Een uitstekende pass stuurt Sil van der Wegen de diepte in halverwege de tweede helft. De middenvelder legt de bal op zijn beurt terug op Lynden Edhart, die vervolgens in de korte hoek het doel van Krisztián Hegyi onder vuur neemt. De goalie van de Bosschenaren heeft echter een antwoord paraat en verdedigt daarmee de 0-1 voorsprong voor FC Den Bosch op dat moment.

Weinig kansen
Terwijl hoosbuien over Sportcomplex Zoudenbalch trekken worden de aanwezige supporters niet getrakteerd op een spectaculaire eerste helft. De kansen zijn voor beide teams schaars en alleen Gibson Yah weet namens de Utrechters het doel van FC Den Bosch in het eerste blok te bereiken. Zijn kopbal is echter een eenvoudige prooi voor de doelman van de gasten.

FC Den Bosch effectief
De ploeg uit Den Bosch blijkt echter wel het meest effectief. In de tweede helft valt het eerste schot van de uitploeg tussen de palen meteen binnen. Vicario zet Jong FC Utrecht op achterstand: 0-1. Met verschillende verse krachten probeert Hoofdtrainer Ivar van Dinteren een doorbraak te forceren, maar de Bosschenaren slaan in de extra tijd toe: 0-2 via invaller Sebastiaan van Bakel.

Maandag naar De Herdgang
Over exact een week neemt Jong FC Utrecht het op tegen Jong PSV. Die avond wordt er om 20.00 uur afgetrapt op De Herdgang in Eindhoven. Weer een week later wacht het weerzien met Darije Kalezic, dan komt namelijk ADO Den Haag op bezoek in Stadion Galgenwaard. Ook die wedstrijd vangt aan om 20.00 uur.

Jong FC Utrecht – FC Den Bosch 0-2 (0-0)
57. Jaron Vicario 0-1
90+3. Sebastiaan van Bakel 0-2

Scheidsrechter: Nick Smit.

Toeschouwers: 282.

Gele kaarten: Nazjir Held, Gibson Yah (Jong FC Utrecht), Krisztián Hegyi, Dennis Gyamfi (FC Den Bosch).

Opstelling Jong FC Utrecht:
Andreas Dithmer; Rickson van Hees (86. Achraf Boumenjal), Wessel Kooy, Joshua Mukeh, Nazjir Held; Silas Andersen, Gibson Yah (87. Neal Viereck), Sil van der Wegen (72. Aurelio Oehlers); Adrian Blake (72. Rafik El Arguioui), Jesse van de Haar, Lynden Edhart (72. Mees Akkerman).

Opstelling FC Den Bosch:
Krisztián Hegyi; Victor van den Bogert (90+1. Ricardo Henning), Luke Mbete, Gedion Zelalem, Salah-Eddine Oulad M’hand (76. Yuya Ikeshita), Nick de Groot, Teun van Grunsven, Jaron Vicario, Rik Mulders (85. Dennis Gyamfi), Shalva Ogbaidze (76. Ilias Boumassaoudi), Kacper Kostorz (90+1. Sebastiaan van Bakel).