Beloften spelen gelijk tegen koploper, Anthony Descotte scoort bij rentree

08 april 2024

Jong FC Utrecht pakt punt tegen Willem II: 1-1.

Jong FC Utrecht heeft vanavond (maandag) gelijkgespeeld tegen Willem II. De beloftenploeg uit de Domstad kwam dankzij een treffer van Anthony Descotte aan de leiding tegen de koploper, die in de blessuretijd via Jeredy Hilterman nog langszij kwam: 1-1.

Heerlijk is de uithaal, mooi is het juichen. Anthony Descotte zet Jong FC Utrecht vijf minuten voor tijd met een prachtige poeier op voorsprong tegen Willem II. En daarmee geeft de Belgische spits, die sinds hij op 28 oktober 2023 geblesseerd is geraakt in een Eredivisieduel tussen FC Utrecht en Fortuna Sittard, zijn rentree glans. Hij staat amper twintig minuten binnen de lijnen, op het moment dat hij in Stadion Galgenwaard de ban breekt en de 1-0 scoort. 

Stunt hangt in de lucht
Een stunt van jewelste hangt dan in de lucht. Jong FC Utrecht sluit tenslotte de rij in de Keuken Kampioen Divisie, waarin tegenstander Willem II aan kop gaat. En in zekere zin komt die stunt er ook wel. Jong FC Utrecht blijft namelijk op de been tegen de Tricolores, die hard op weg zijn promotie naar de Eredivisie te bewerkstelligen. Maar helemaal compleet is het feest niet: Jeredy Hilterman werkt in de blessuretijd namelijk de 1-1 binnen. Een remise: daar draait het duel tussen de Utrechters en de Tilburgers op uit. 

Kansen voor Blake
Jong FC Utrecht krijgt, voordat Descotte de score opent, zowel in de eerste als in de tweede helft al enkele goede mogelijkheden om de leiding te nemen. Wat te denken van een schot van Adrian Blake, die kan uithalen na een krachtige rush van Joshua Mukeh; de Engelse aanvaller stuit op Joshua Smits. Even later haalt Blake opnieuw uit vanuit kansrijke positie, maar wordt zijn schot geblokt.

Descotte op dreef
Na de break is Blake voor een derde keer de plaaggeest van de Tilburgse achterhoede, maar keert Smits zijn inzet. De Brabantse goalie ziet vervolgens hoe een harde uithaal van Descotte decimeters naast zijn doel gaat. Het blijkt een waarschuwingsschot te zijn van de Waal, die vijf minuten voor tijd dus wel het net vindt. 

Dithmer aan de bak
Aan de andere kant van het veld is er regelmatig werk voor Andreas Dithmer, die met goede reflexen ruim anderhalf uur op de been blijft tegen de Tilburgse kampioenskandidaat en daarbij ook twee keer hulp krijgt van het aluminium: Raffael Behounek kopt op de lat, Jesse Bosch raakt de paal. 

Volgende week: FC Den Bosch-thuis
Ook volgende week speelt Jong FC Utrecht thuis: FC Den Bosch komt op maandag 15 april op bezoek op Sportcomplex Zoudenbalch. Ook de twee duels die op dat treffen volgen, zijn op maandag: op 22 april gaat Jong FC Utrecht op bezoek bij Jong PSV, op 29 april ontvangen de Utrechters ADO Den Haag in Stadion Galgenwaard.

Jong FC Utrecht - Willem II 1-1 (0-0)
86. Anthony Descotte 1-0
90+1. Jeredy Hilterman 1-1

Gele kaarten: Nazjir Held (Jong FC Utrecht), Jeremy Bokila, Erik Schouten (Willem II).

Toeschouwers: 876.

Scheidsrechter: Boyd van Kommer.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Andreas Dithmer; Michel Driezen (46. Achraf Boumenjal), Wessel Kooy, Joshua Mukeh (77. Neal Viereck), Nazjir Held (66. Björn Hardley); Silas Andersen, Gibson Yah (66. Olivier van Eldik), Sil van der Wegen; Adrian Blake, Jesse van de Haar (66. Anthony Descotte), Lynden Edhart.

Opstelling Willem II:
Joshua Smits; Tommy St. Jago (38. Freek Heerkens), Raffael Behounek, Erik Schouten, Rob Nizet; Jesse Bosch, Amine Lachkar (88. Patrick Joosten), Max Svensson (68. Khaled Razak); Nick Doodeman (88. Michael de Leeuw), Jeredy Hilterman, Thijs Oosting (68. Jeremy Bokila).