Belgische aanwinst: Femke Bastiaen naar FC Utrecht Vrouwen

23 april 2024

Doelverdedigster komt over van PSV Vrouwen en tekent voor twee seizoenen.

Een Belgische aanwinst voor FC Utrecht Vrouwen: Femke Bastiaen komt over van PSV Vrouwen. De 23-jarige keepster heeft in de Domstad een contract voor twee seizoenen getekend. Bastiaen is de eerste nieuwe versterking voor FC Utrecht Vrouwen voor het komende seizoen.

Bastiaen geniet het eerste deel van haar jeugdopleiding bij SV Zulte Waregem in haar geboortestad Waregem en speelt ook voor de Belgische ploegen KAA Gent en Kontich FC voordat ze in 2021 neerstrijkt in Eindhoven. Via de PSV-opleiding stroomt ze door naar PSV Vrouwen, waarvoor ze op 29 april 2023 haar debuut maakt in de Vrouwen Eredivisie.

Niet alleen in clubverband doet Bastiaen ervaring op, door de jaren heen staat ze ook onder de lat bij de vertegenwoordigende jeugdelftallen van België. Op dit moment behoort ze tot de Onder 23-selectie van België.

“Ik vind het heel fijn om getekend te hebben bij FC Utrecht”, reageert Bastiaen op haar overstap naar de Domstad. “Dit is voor mij een goede stap, naar een club waar ik mij verder kan ontwikkelen. Ik heb er heel veel zin in en hoop prijzen te pakken met FC Utrecht Vrouwen.” De Belgische keepster heeft een goed gevoel overgehouden aan haar eerste kennismaking met de Utrechtse FC, zo vertelt ze. “Ik voelde mij hier gelijk thuis. Voor mij is het heel belangrijk om mij gelijk goed te voelen. Bij FC Utrecht voelde het vanaf het eerste moment al een beetje als familie. Daar hecht ik heel veel waarde aan.”

“Femke is een aanvallende keepster van internationale allure”, zegt ad interim Manager Vrouwenvoetbal Koos van Tamelen van FC Utrecht. “Ze keept met lef en passie en is daarnaast ook goed in de coaching. We zijn er erg blij mee dat we haar aan onze selectie hebben kunnen toevoegen.”