15 weetjes over FC Utrecht - Go Ahead Eagles

12 april 2024

Over Isac Lidberg, de Bunnikside, Sam Lammers en nog veel meer!

In de (nul)dertigste speelronde van dit seizoen komt FC Utrecht in actie tegen Go Ahead Eagles. Een vooruitblik op het duel tussen de ploegen uit Utrecht en Deventer aan de hand van feitjes en weetjes, powered by Unibet.

In Deventer won FC Utrecht dit seizoen van Go Ahead Eagles. Het werd 0-2 voor de Utrechters dankzij doelpunten van Victor Jensen en Bart Ramselaar.

Beide duels met Go Ahead Eagles in één seizoen winnend afsluiten: FC Utrecht deed het voor het laatst 2016/2017. Toen werd het 0-1 in Deventer en 3-0 in Utrecht.

FC Utrecht en Go Ahead Eagles hebben dit seizoen in de Eredivisie tot nu toe precies dezelfde balans: 11 zeges, 9 remises en 9 nederlagen.

Die balans zorgt voor een voorlopige score van 42 punten. Voor Go Ahead Eagles is dat het hoogste aantal in 1 Eredivisieseizoen sinds 1985/1986, toen de ploeg uit Deventer 46 punten verzamelde (alles omgerekend naar het driepuntensysteem).

Nog 5 Eredivisiepartijen staan er deze jaargang voor FC Utrecht op de rol: Go Ahead Eagles-thuis, RKC Waalwijk-uit, Vitesse-thuis, Sparta Rotterdam-thuis en AZ-uit. In de eerste seizoenshelft bleef FC Utrecht ongeslagen tegen deze ploegen.

FC Utrecht is 11 thuiswedstrijden ongeslagen. De laatste 5 duels die de ploeg van Hoofdtrainer Ron Jans speelde, werden stuk voor stuk gewonnen.

De laatste keer dat FC Utrecht minstens 6 thuisduels op rij won, was in april-september 2017.

Voor de achtste keer op rij en voor de dertiende keer dit seizoen is de Bunnikside bij een thuiswedstrijd van FC Utrecht uitverkocht.

Go Ahead Eagles won dit seizoen 1 van zijn 13 Eredivisiepartijen tegen andere ploegen uit het linkerrijtje: 1 zege, 4 remises, 8 nederlagen. Tegen de teams uit het rechterrijtje verloor de equipe van René Hake juist slechts 1 wedstrijd.

Hake was van 2020 tot 2022 trainer van FC Utrecht. Hij coachte in de Domstad 55 Eredivisiewedstrijden. Ook stond hij 38 Keuken Kampioen Divisie-partijen aan het roer bij Jong FC Utrecht.

Sam Lammers heeft in de laatste 5 Eredivisiewedstrijden van FC Utrecht gescoord. Hij is de tweede die daarin slaagt deze eeuw. Alleen Dirk Kuijt ging hem voor.

Lammers heeft nu een record van Michel Beukers in het vizier: scoren in 6 opeenvolgende Eredivisieduels van FC Utrecht. Beukers deed dit in 1984.

Lammers (7 goals, 3 assists) was bij 10 Eredivisiedoelpunten betrokken namens FC Utrecht, sinds hij in januari naar de Domstad kwam. Alleen Luuk de Jong (16), Jizz Hornkamp (12) en Brian Brobbey (11) waren ook bij minstens 10 Eredivisiegoals rechtstreeks betrokken in 2024.

Isac Lidberg was goed voor 3 goals in de laatste 2 speelrondes, nadat hij in zijn eerste 14 Eredivisieduels namens FC Utrecht 1 keer scoorde. Lidberg kwam afgelopen zomer over van Go Ahead Eagles.

FC Utrecht’s Ryan Flamingo, Oscar Fraulo en Marouan Azarkan staan op scherp. Dat geldt ook voor Go Ahead Eagles-voetballers Bobby Adekanye en Xander Blomme.