13 weetjes over RKC Waalwijk - FC Utrecht

25 april 2024

Over Michel Beukers, Tasos Douvikas, Zakaria Labyad en meer!

FC Utrecht neemt het zondag op tegen RKC Waalwijk. In het Mandemakers Stadion in Noord-Brabant gaat de bal om 14.30 uur rollen. Een vooruitblik op het duel in speelronde 31 van de Eredivisie aan de hand van feitjes & weetjes, powered by Unibet.

RKC Waalwijk en FC Utrecht treffen elkaar voor de derde keer dit seizoen. Ze stonden al tweemaal tegenover elkaar in Utrecht: in de TOTO KNVB beker op 31 oktober (3-2 voor FC Utrecht) en in de Eredivisie op 16 december (1-1 remise).

FC Utrecht heeft in de Eredivisie van zijn laatste zeven wedstrijden tegen RKC Waalwijk geen een keer verloren, sinds een 2-1 uitnederlaag op 1 maart 2020.

Vier van de laatste vijf onderlinge ontmoetingen in de Eredivisie eindigden onbeslist. De uitzondering was een 2-0 thuiszege voor FC Utrecht vorig seizoen op 13 mei 2023 (goals van Tasos Douvikas en Zakaria Labyad).

Hoofdtrainer Ron Jans won als trainer in de Eredivisie alleen vaker van Foeke Booy, Robert Maaskant en Ton Lokhoff dan van Henk Fraser.

FC Utrecht (45 punten) heeft exact dezelfde balans na 30 speelronden in de Eredivisie als vorig seizoen. In seizoen 2022/2023 pakte FC Utrecht 9 punten in zijn laatste 4 duels, inclusief een 0-3 zege bij SC Cambuur in speelronde 31.

FC Utrecht verloor slechts 2 van zijn laatste 22 wedstrijden in de Eredivisie (2-0 bij Ajax en 4-2 bij Feyenoord), nadat het zeven van de eerste acht competitieduels van het seizoen had verloren.

De Utrechtse FC kan zijn langste zegereeks in de Eredivisie van dit seizoen evenaren: vier op rij in februari.

De Domstedelingen kunnen voor de vijfde Eredivisiewedstrijd op rij minstens twee keer scoren. De Utrechters zetten in oktober-november 2008 (vijf op rij) voor het laatst een dergelijke reeks neer in de Eredivisie.

Sam Lammers (gehuurd sinds 10 januari) noteerde 8 goals en 3 assists in 14 Eredivisie-duels voor FC Utrecht. Hij was in de laatste 6 speelronden telkens trefzeker.

Lammers kan de eerste speler worden met een doelpunt in 7 opeenvolgende Eredivisie-duels van FC Utrecht. Hij deelt het huidige record met Michel Beukers, die in september 1984 in 6 opeenvolgende duels van de Domstedelingen wist te scoren.

Alleen Luuk de Jong (19), Jizz Hornkamp (12) en Brian Brobbey (12) waren in 2024 bij meer Eredivisie-doelpunten betrokken dan Lammers (11).

Sinds zijn vertrek bij PSV in 2020 maakte Lammers 7 doelpunten in 82 wedstrijden op het hoogste niveau in ItaliĆ«, Duitsland en Schotland. Nu staat Lammers op 8 treffers in 14 Eredivisie-duels voor FC Utrecht.

Marouan Azarkan, Ryan Flamingo en Oscar Fraulo staan op scherp.