12 weetjes over FC Utrecht - PEC Zwolle

02 april 2024

Over Sam Lammers, Ron Jans, woensdagwedstrijden en nog veel meer!

Tijd voor een midweekse speelronde! FC Utrecht speelt morgen (woensdag) in Stadion Galgenwaard tegen PEC Zwolle. Een vooruitblik op die partij aan de hand van feitjes en weetjes, powered by Unibet.

Eerder dit seizoen legde FC Utrecht het af tegen PEC Zwolle. In Overijssel betekende een door Ferdy Druijf benutte penalty een 1-0 eindstand in het voordeel van de Blauwvingers.

Het is 1 keer voorgekomen dat FC Utrecht in de Eredivisie beide onderonsjes met PEC Zwolle verloor. Dat was in de jaargang 2014/2015. In Utrecht werd het toen 0-2, in Zwolle 2-0.

Van de laatste 6 Eredivisiewedstrijden tegen PEC Zwolle won FC Utrecht er 1. Dat was op 25 september 2021 in Stadion Galgenwaard. Het werd toen 5-1. Destijds maakten Tasos Douvikas, Moussa Sylla, Bart Ramselaar, Mimoun Mahi en Willem Janssen de Utrechtse doelpunten. Zij spelen inmiddels allemaal niet meer voor de Utrechtse FC.

FC Utrecht heeft na 27 speelrondes dit seizoen van alles 9 op de teller: 9 zeges, 9 remises, 9 nederlagen.

De eerste 3 thuiswedstrijden die FC Utrecht dit seizoen speelde, gingen verloren. In de 10 Eredivisieduels die de Domstedelingen daarna op eigen veld speelden, bleven ze ongeslagen. De laatste 4 wedstrijden die FC Utrecht in Stadion Galgenwaard speelde, werden allemaal gewonnen.

De laatste keer dat FC Utrecht 5 Eredivisiethuiszeges op rij boekte, was in het najaar van 2018 onder trainer Dick Advocaat.

PEC Zwolle won geen van zijn laatste 7 Eredivisieduels: 2 keer gelijk, 5 maal verloren.

FC Utrecht is ongeslagen in zijn laatste 11 Eredivisiewedstrijden op woensdag (8 overwinningen, 3 remises) sinds een 0-2 nederlaag tegen De Graafschap op 20 april 2016.

PEC Zwolle scoorde dit seizoen 35 keer in de Eredivisie. Van die treffers maakten de Blauwvingers er 8 in de eerste helft en 27 na de rust.

Sam Lammers (4 goals, 3 assists) was sinds zijn komst naar FC Utrecht in januari rechtstreeks betrokken bij 7 doelpunten in de 11 Eredivisieduels die hij namens de Utrechters speelde. Daarmee is hij samen met Victor Jensen (5 treffers, 2 assists) vooralsnog de meest waardevolle FC Utrecht-speler van dit seizoen.

De in Zwolle geboren FC Utrecht-oefenmeester Ron Jans speelde 6 seizoenen voor de club uit zijn geboortestad. Hij keerde er in 2013 terug als trainer en loodste PEC Zwolle in 2014 naar zowel de KNVB Beker als de Johan Cruijff Schaal.

Bij FC Utrecht staan Marouan Azarkan, Ryan Flamingo en Oscar Fraulo op scherp. Mike van der Hoorn keert terug van een schorsing. Aan de kant van PEC Zwolle ontbreekt vanwege een schorsing oud-speler van FC Utrecht Odysseus Velanas. Thomas Lam, Tolis Vellios en Younes Namli zijn 1 gele kaart verwijderd van het moeten missen van een wedstrijd.