Zaterdag 23 september, een week na de uitwedstrijd tegen PSV O17 waarin FC Utrecht O17 op het laatste moment genoegen moest nemen met een gelijk spel, trof FC Utrecht O17 vandaag weer een tegenstander van formaat.

Op het laatste moment was het veld waarop oorspronkelijk de wedstrijd FC Utrecht O17 tegen Feyenoord O17 zou plaatsvinden door de scheidsrechter afgekeurd! De veroorzaker waren de hevige regenbuien die rond het middaguur hadden plaatsgevonden. Het wedstrijdsecretariaat moest op het laatste moment alle zeilen bijzetten en het programma omgooien zodat de wedstrijd op een ander veld kon plaatsvinden.

Dan nu wedstrijd, op voorhand altijd een spannende pot van twee ploegen die er altijd voor gaan. In de 5e minuut een goede aanval van FC Utrecht O17, Björn Menzo ging goed door en verschafte zichzelf in een positie om te schieten, het schot ging net naast. Niet veel later zette Feyenoord O17 aan en maakte Jahrnell Wijngaarde een overtreding. Feyenoord O17 kreeg een vrije trap die naast ging. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en het spel golfde op en neer. in de 25e minuut gaat Melih Junuzov op avontuur en schiet vanaf rand 16 meter op het doel, de keeper van Feyenoord heeft niet veel moeite en pakt de bal. De wedstrijd blijft een interessant schaakspel en in de 31e minuut is Feyenoord aan zet en verdiend het een corner die keeper Lucca Neu in eerste instantie weg bokst, de bal komt voor de voeten van een aanvaller van Feyenoord die niet aarzelt en uithaalt, het schot is recht op keeper Lucca Neu en kan makkelijk worden gepakt.

In de 37e minuut was het dan raak voor FC Utrecht O17. Via een goede aanval kwam de bal terecht bij Björn Menzo die richting het strafschopgebied ging en de bal mooi en beheerst in de verre hoek plaatste:  1-0. Voor rust kwam FC Utrecht O17 nog twee keer dichtbij een doelpunt. We gingen de rust in met een stand van 1-0.

Trainer Kevin van Veen wisselde in de rust aanvaller Melih Junuzov voor aanvaller Shakir Gondorf. Na de rust begon Feyenoord O17 scherp en ging vol in de aanval. FC Utrecht O17 kwam regelmatig goed onder de druk van Feyenoord O17 vandaan en zette in de 54e minuut een goede aanval op. De bal kwam terecht bij Björn Menzo die besloot te schieten, zijn schot ging net over. Niet veel later kwam Feyenoord O17 gevaarlijk door, verdediger Youssif Dikeni doorzag het en greep goed in. FC Utrecht O17 kreeg in deze fase van de wedstrijd meer grip. Iin de 66e minuut een snelle aanval over links. Rayan El Miloudi gaf een slimme steekpass op Shakir Gondorf die oog in oog kwam met de keeper van Feyenoord O17. Shakir Gondorf besloot te schieten. Zijn schot kwam onfortuinlijk vol op het kruis van de keeper van Feyenoord O17. Na een korte blessurebehandeling kon de wedstrijd weer verder.

In de 72e minuut kreeg FC Utrecht O17 een vrije trap op links rond het 16 meter gebied. Jaygo van Ommeren plaatste de bal laag voor het doel, aanvaller Shakir Gondorf kreeg net zijn voet er niet tegen. Feyenoord  O17 bleef erin geloven en was op jacht naar de gelijkmaker en die kwam er bijna, FC Utrecht O17 keeper Luca Neu gooide echter roet in het eten en keerde een gevaarlijk schot. In de 78e minuut kwam FC Utrecht O17 er snel uit en belandde de bal bij Youssif Dikeni die bal goed voorzette. Shakir Gondorf wist de bal goed met zijn hoofd te raken en kopte de bal snoeihard in de touwen: 2-0. Trainer Kevin van Veen ging wisselen in minuut 81 en bracht Alex Kis in voor Rayan el Miloudi. Feyenoord O17 liet het er niet bij zitten en scoorde niet veel later de 1-2. FC Utrecht O17 bracht nog een laatste wissel. Verdediger Pascal van Leerdam voor Raynell Blanker. Feyenoord O17 zette alles op alles en kwam nog een paar keer gevaarlijk op de helft van FC Utrecht O17.

Ver in de blessuretijd in de 96e minuut hachelijke momenten in het strafschopgebied van FC Utrecht O17. Een schot van Feyenoord O17 belandde op de lat van het doel, in de rebound werd de bal door Feyenoord O17 net over het doel gekopt!

In de 97e minuut het verlossende fluitsignaal dat als muziek in de oren van de spelers en staf van FC Utrecht O17 klonk. Einde wedstrijd. FC Utrecht O17 wint van Feyenoord O17 na een spannende wedstrijd!

De volgende wedstrijd is op 30 september uit tegen PEC Zwolle O17, aanvang 15.00 uur.

Lees onder het verslag van deze wedstrijd de overige uitslagen en foto's van afgelopen weekend.