Zo dwong Ivar Jenner met Jong Indonesië plaatsing af voor de U23 Asian Cup. Jenner was in zowel de eerste kwalificatiewedstrijd (9-0 winst op Jong Chinees Taipei, meerdere assists) als het tweede plaatsingsduel (2-0 zege op Jong Turkmenistan, Jenner opende de score) doorslaggevend. En mag zich met Jong Indonesië nu dus verheugen op de U23 Asian Cup, die in het voorjaar van 2024 in Qatar wordt gespeeld. Naast de sportieve eer die tijdens dat toernooi te behalen valt, zijn er in Qatar ook drie tickets te verdienen voor de Olympische Spelen van later dat jaar.

In Qatar komt het mogelijkerwijs tot een FC Utrecht-onderonsje. Naast Jenner plaatste namelijk ook Joshua Rawlins met Jong Australië zich voor het toernooi. De Olyroos wonnen met 7-1 van Jong Laos en speelden in de beslissende kwalificatiepot met 1-1 gelijk tegen Jong Tadzjikistan; precies voldoende om groepswinnaar te worden en een U23 Asian Cup-ticket te verdienen.

Calvin Raatsie maakte in het Mandemakers Stadion in Waalwijk zijn Jong Oranje-debuut. De doelman van FC Utrecht schreef direct een clean sheet bij: Jong Moldavië werd met 3-0 geklopt. Enkele dagen later in Skopje stond Raatsie opnieuw onder de lat bij Jong Oranje, dat met 0-2 won van Jong Noord-Macedonië. Een perfecte start van de EK-kwalificatiereeks voor Jong Oranje en Raatsie.

Ook Jesse van de Haar tikte een mijlpaal aan. De aanvaller maakte in een uitduel met Italië Onder 19 zijn debuut voor Oranje Onder 19. De Nederlandse talenten wonnen op bezoek bij de Italianen met 0-2.

Adrian Blake debuteerde op zijn beurt voor Engeland Onder 19. De FC Utrecht-flankspits stond in de basis in een oefenduel met Duitsland Onder 19 (0-1) en maakte enkele dagen later ook zijn opwachting in een 4-2 overwinning op Zwitserland Onder 19.

Het Jong Spanje van FC Utrecht-verdediger Hugo Novoa maakte een vlekkeloze start van de nieuwe EK-kwalificatiecampagne mee. In een uitwedstrijd werd Jong Malta verschalkt: 0-6. En op eigen veld was Jong Spanje te sterk voor Jong Schotland: 1-0. In beide duels viel Novoa in.

Irak won de 49ste editie van de King’s Cup. In de halve finale werd na penalty’s gewonnen van India en in de eindstrijd waren de Irakezen opnieuw het beste in het nemen van strafschoppen; in dit geval tegen Thailand. FC Utrecht’s Zidane Iqbal speelde mee in de halve finale en kreeg in de blessuretijd een rode kaart. Daardoor moest hij de eindstrijd aan zich voorbij laten gaan.

Emil Rohd Schlichting debuteerde in het shirt van Denemarken Onder 20 in een vriendschappelijke interland tegen Frankrijk Onder 20. En schreef enkele dagen later, opnieuw met Frankrijk Onder 20 als tegenstander, ook zijn tweede ‘cap’ bij voor die ploeg. Voor Silas Andersen gold precies hetzelfde. Al mocht hij ook zijn eerste treffer namens Denemarken Onder 20 vieren, door te scoren in het tweede oefenduel.

Met Jong Denemarken speelde Oscar Fraulo voor de vierde keer een wedstrijd. De middenvelder kwam in actie in een uitduel met Jong Frankrijk, dat in een 4-1 nederlaag eindigde.

De FC Utrecht-talenten Noë Misumi en Mees Eppink hadden hun zinnen gezet op het maken van hun debuut in Oranje Onder 18. Maar het uitduel met Italië Onder 18 werd geschrapt omdat de vlucht van de Nederlandse ploeg naar Pisa werd geannuleerd vanwege een staking op de Italiaanse luchthaven. Het lukte niet meer een latere vlucht te vinden. Oranje Onder 18 heeft daarom enkele trainingen afgewerkt in Nederland.

Faris Karram en Yassir Makhlouf kwamen in actie voor respectievelijk Marokko Onder 16 en Marokko Onder 17. Beide ploegen belegden een trainingskamp, waarvan oefenduels een onderdeel uitmaakten.