Ruben Kluivert vervolgt loopbaan bij FC Dordrecht

01 september 2023

Verdediger (22) vertrekt per direct naar Keuken Kampioen Divisie-club.

Het FC Utrecht-hoofdstuk in het voetbalboek van Ruben Kluivert is ten einde. De 22-jarige verdediger maakt per direct de overstap naar FC Dordrecht. Kluivert sluit daarmee een periode van vijf jaar bij de Utrechtse FC af.

Verdediger Kluivert stapt in de zomer van 2018 over van het Amsterdamse AFC naar FC Utrecht, waar hij een sterke ontwikkeling doormaakt in de jeugdopleiding en vervolgens doorstroomt naar de selectie van Jong FC Utrecht. Als speler van dat team debuteert Kluivert begin 2020 in het betaalde voetbal. Op 11 mei 2022 maakt Kluivert vervolgens zijn eerste Eredivisiespeelminuten in het vlaggenschip van de Utrechtse FC.

Kluivert komt in totaal in zestien officiële wedstrijden in actie in het eerste elftal van FC Utrecht en speelt 52 partijen met de beloftenploeg van de FC uit de Domstad.

“Voor Ruben was het perspectief op speeltijd in ons eerste elftal gering. Dat maakte dat wij – de club én Ruben – openstonden voor een transfer”, verduidelijkt Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. “Met FC Dordrecht zijn we tot een passende oplossing gekomen voor wat betreft het nog doorlopende contract van Ruben, die we bedanken voor zijn inzet voor FC Utrecht en veel succes toewensen in het vervolg van zijn loopbaan.”