Ron Jans: ‘Dat is wat de mensen hier ook graag willen zien’

15 september 2023

Hoofdtrainer Ron Jans over Heracles Almelo – FC Utrecht.

Het Eredivisievoetbal wordt dit weekeinde hervat met speelronde vijf. FC Utrecht neemt het morgen (zaterdag) op in een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. Hoofdtrainer Ron Jans begon afgelopen maandag als Hoofdtrainer van FC Utrecht in het FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht. Tijd om vooruit te blikken.

“Zonder te overdrijven, ik heb gewoon een geweldige week gehad”, antwoordt Hoofdtrainer Ron Jans op de vraag hoe hij zijn eerste week in het FC Utrecht Topsportcentrum heeft beleefd. “Alleen, de belangrijkste dag van de week is morgen en niet de afgelopen dagen natuurlijk”, vervolgt hij.

De klik met de spelers is goed, vertelt Jans: “Volgens mij voelt dat heel goed van beide kanten. Misschien was die interlandbreak wel even goed, er is weer een nieuwe start en frisse lucht. Ik heb iedere speler individueel gesproken zodat voor iedereen duidelijk is hoe we willen spelen en wat daarin zijn eigen rol is. Ik kan alleen maar zeggen dat ik een geweldige week heb gehad als dat met de spelers ook goed klikt.”

Jans is niet de enige nieuwkomer deze week in Overvecht. Ook Spanjaard Hugo Novoa sloot voor het eerst aan bij de selectie: “Het is een enorm beweeglijke en aanvallende back met dreiging naar voren. Een hele prettige en rustige jongen, maar in de groep en op het voetbalveld zit er ook leven in en dat willen we graag zien.”

De oefenmeester is duidelijk over hoe hij het FC Utrecht-voetbal voor zich ziet: “Als je de bal niet hebt moet je eigenlijk proberen de tegenstander al hoog onder druk te zetten en de bal hoog te veroveren. Agressief en met lef, dus vooruit durven te verdedigen. Dat is wat de mensen hier ook graag willen zien, met name dat de passie er vanaf straalt en dat je aanvallend speelt als je de bal hebt, maar ook als je hem niet hebt.”

Morgenavond gaat FC Utrecht op bezoek in Erve Asito om het op te nemen tegen Heracles Almelo. Over de fitheid van zijn ploeg in aanloop naar dat duel vertelt Jans het volgende: “Mike van der Hoorn, Nick Viergever, Marouan Azarkan en Taylor Booth zijn er in ieder geval niet bij.”

Bekijk hier de Match Preview voor Heracles Almelo – FC Utrecht, met daarin talloze feitjes en weetjes en voorbeschouwingen met Hoofdtrainer Ron Jans en Vasilis Barkas.