Primeur dankzij beauty van El Arguioui: Jong FC Utrecht klopt ook SC Cambuur

22 september 2023

Utrechtse talentenploeg verslaat Friezen met 3-2.

Een wonderschoon doelpunt van Rafik El Arguioui besliste vanavond (vrijdag) een onderonsje tussen Jong FC Utrecht en SC Cambuur in Utrechts voordeel. Het team van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren won ook de derde thuispartij van dit seizoen: 3-2.

Voor menig profvoetballer een doelpunt om nooit te vergeten: de eerste treffer in het betaalde voetbal. Zo’n goal is bijzonder en hoe dan ook memorabel. Maar Rafik El Arguioui? Die doet er in Stadion Galgenwaard nog een schepje bovenop. De door FC Utrecht opgeleide aanvallende middenvelder scoort namelijk niet zomaar een eerste goal in het profvoetbal; hij maakt een absolute beauty. Om in te lijsten, zo mooi. Met de bal aan zijn voet, alsof die aan zijn kicksen kleeft of er met een touwtje aan is vastgebonden, danst hij zich zo ongeveer óp de achterlijn een weg door de SC Cambuur-verdediging. Om vervolgens bekwaam en bekeken af te ronden: hup, de bal zo de verre hoek in, buiten bereik van keeper Daan Reiziger; raak: 3-2!

Opnieuw winst op eigen veld
Niet alleen feest bij El Arguioui, maar bij heel Jong FC Utrecht en de honderden supporters van de beloftenploeg in Stadion Galgenwaard. Het magnifieke doelpunt valt namelijk vlak voor tijd. Het is een beslissende treffer: Jong FC Utrecht wint, opnieuw, op eigen veld.

Primeur
Daarmee is de primeur waarop het team van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren jaagt een feit. Nooit eerder lukt het de Utrechtse talenten in de Eerste Divisie om van SC Cambuur te winnen. Maar vanavond, tijdens de elfde onderlinge ontmoeting op dat niveau, dus wel. 

Rijks en Augustinus-Jensen scoren voor rust
Het begin mag er alvast wezen. Drie minuten zijn er gespeeld als Mees Rijks met zijn derde treffer van het seizoen Jong FC Utrecht aan een voorsprong helpt: 1-0. Vanaf de strafschopstip maakt Milan Smit na een kwartier spelen gelijk (1-1), maar Jong FC Utrecht gaat met een voorsprong aan de thee. Een heel fraai schot van Tobias Augustinus-Jensen zorgt daarvoor. De Deen trekt vanaf de linkerflank naar binnen en plaatst de bal in de verre hoek: 2-1.

Friese gelijkmaker ontmoedigt Utrechters niet
SC Cambuur zet in de tweede helft flink aan en Jong FC Utrecht piept en kraakt bij vlagen. Invaller Youns El Hilali scoort na een uur spelen de 2-2. Maar dat ontmoedigt de Utrechtse talenten niet. Ze blijven op de (snelle tegen)aanval loeren en slaan daaruit vlak voor tijd dus ook toe.

Negen uit drie
Daarmee behoudt Jong FC Utrecht de perfecte score op eigen veld. De manschappen van Van Dinteren, die in Utrecht eerder al titelkandidaat FC Groningen en koploper Roda JC Kerkrade het nakijken geven, binden ook SC Cambuur aan de zegekar. Daardoor klimt het Utrechtse talententeam op naar het linkerrijtje van de Keuken Kampioen Divisie. 

Brabantse Weken
Voor Jong FC Utrecht breken nu de Brabantse Weken aan. Op maandag 2 oktober is NAC uit Breda op Sportcomplex Zoudenbalch de tegenstander, enkele dagen later gaan de Domstedelingen op bezoek bij Helmond Sport. Twee weken daarna komt Jong PSV naar Utrecht en weer enkele dagen daarna wacht voor Jong FC Utrecht een uitduel met TOP Oss.

Jong FC Utrecht - SC Cambuur 3-2 (2-1)
4. Mees Rijks 1-0
16. Milan Smit (strafschop) 1-1
45+1. Tobias Augustinus-Jensen 2-1
59. Youns El Hilali 2-2
88. Rafik El Arguioui 3-2

Gele kaarten: Nazjir Held, Rickson van Hees, Yannick Leliendal, Rafik El Arguioui (Jong FC Utrecht), Remco Balk (SC Cambuur).

Toeschouwers: 468.

Scheidsrechter: Wouter Wiersma.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Kevin Gadellaa; Rickson van Hees, Wessel Kooy, Björn Hardley, Nazjir Held (46. Silas Andersen); Olivier van Eldik (46. Rafik El Arguioui), Yannick Leliendal, Sil van der Wegen; Emil Rohd Schlichting (63. Mees Akkerman), Mees Rijks (79. Jesse van de Haar), Tobias Augustinus-Jensen (72. Adrian Blake). 

Opstelling SC Cambuur:
Daan Reiziger; Gabi Caschili (67. Jhondly van der Veen), Marco Tol, Floris Smand (57. Léon Bergsma), Sekou Sylla (84. Thomas Poll); Jeremy van Mullem, Daniël van Kaam, Fedde de Jong (57. Roberts Uldrikis); Michael Breij, Milan Smit, Remco Balk (57. Youns El Hilali).