Nurija van Schoonhoven versterkt FC Utrecht Vrouwen

08 september 2023

25-jarige middenveldster tekent voor één seizoen in Utrecht.

Nurija van Schoonhoven sluit per direct aan bij FC Utrecht Vrouwen. De 25-jarige middenveldster heeft een overeenkomst voor één seizoen getekend, waardoor ze tot medio 2024 vastligt in de Domstad.

Van Schoonhoven stroomt in 2011 in bij de jeugdopleiding van FC Twente, waarna ze via PEC Zwolle en PSV in 2021 terugkeert bij de Overijsselse club in Enschede. Afgelopen seizoen komt Van Schoonhoven uit voor het Belgische OH Leuven.

Met FC Twente pakt Van Schoonhoven in het seizoen 2021/2022 de landstitel en de Eredivisie Cup. Een jaar eerder weet ze tijdens haar periode bij PSV de KNVB Beker te veroveren. Zowel met de Eindhovenaren als de Tukkers doet Van Schoonhoven ervaring op in de Champions League. Tevens maakt de jeugdinternational door de jaren heen deel uit van Oranje Onder 15, Oranje Onder 16, Oranje Onder 17, Oranje Onder 18, Oranje Onder 19 en Jong Oranje.

“Mijn gevoel bij de club en het team is heel positief”, licht Van Schoonhoven toe. “FC Utrecht heeft een mix aan ervaring en jong talent waar ik denk ik goed tussen pas. Ik heb inmiddels de nodige ervaring opgedaan en daarnaast hoop ik dat mijn beste seizoenen nog voor mij liggen. FC Utrecht is hierin de juiste stap op het juiste moment voor mij. Ik kijk enorm uit naar aankomend seizoen.” 

“We hebben besloten om toch nog onze selectie te vergroten”, vertelt Manager Vrouwenvoetbal Marlou Peeters. “In een eerder stadium hadden we al interesse en contact met Nurija, nu kregen we de kans om haar alsnog toe te voegen aan onze selectie. Met haar komst breiden we onze selectie uit met een speelster die ervaring heeft opgedaan bij verschillende topclubs. We zijn enorm blij met deze aanwinst voor ons team en hebben er alle vertrouwen in dat deze ervaring onze plannen gaan versterken.”