Jong Oranje: keeper Calvin Raatsie geselecteerd

01 september 2023

EK-kwalificatieduels op de rol voor FC Utrecht-doelman.

Doelman Calvin Raatsie van FC Utrecht is geselecteerd voor Jong Oranje. Dat team, met daarin dertien talenten die voor het eerst tot de spelerskern behoren, begint deze maand aan een nieuwe EK-kwalificatiecyclus. Voor de equipe van bondscoach Michael Reiziger staan tijdens deze interlandbreak duels met de leeftijdsgenoten uit Moldavië en Noord-Macedonië op de rol.

Jong Oranje speelt op vrijdag 8 september in het Mandemakers Stadion in Waalwijk tegen Jong Moldavië en kruist op dinsdag 12 september in Skopje, in een uitwedstrijd dus, de degens met Jong Noord-Macedonië.

Naast die twee tegenstanders treft Jong Oranje in het EK-kwalificatietoernooi ook de leeftijdsgenoten uit Zweden, Georgië en Gibraltar. De groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor het Europees Kampioenschap, de ploeg die als tweede eindigt krijgt ofwel ook directe toelating ofwel in een play-off een herkansing om kwalificatie af te dwingen. Aan de nummers drie tot en met zes gaat het EK, dat in 2025 wordt gehouden in Slowakije, voorbij.

Doelman Raatsie speelde in het verleden al interlands voor Oranje Onder 15, Onder 16, Onder 17 en Onder 18.

De selectie van Jong Oranje:
Hugo Wentges (ADO Den Haag), Tyrese Asante (ADO Den Haag), Brian Brobbey (Ajax), Kenneth Taylor (Ajax), Devyne Rensch (Ajax), Anass Salah-Eddine (Ajax), Jorrel Hato (Ajax), Ruben van Bommel (AZ), Finn van Breemen (FC Basel, Zwitserland), Ryan Gravenberch (FC Bayern München, Duitsland), Youri Regeer (FC Twente), Calvin Raatsie (FC Utrecht), Calvin Twigt (FC Volendam), Dani van den Heuvel (Leeds United, Engeland), Rav van den Berg (Middlesbrough, Engeland), Dirk Proper (NEC), Youri Baas (NEC), Sontje Hansen (NEC), Isaac Babadi (PSV), Emanuel Emegha (RC Strasbourg Alsace, Frankrijk), Noah Ohio (Standard Luik, België), Ki-Jana Hoever (Stoke City, Engeland), Million Manhoef (Vitesse).