Jong FC Utrecht verslaat koploper Roda JC

01 september 2023

Beloftenploeg bezorgt Limburgers eerste puntverlies van seizoen: 1-0.

Dankzij een doelpunt in extra tijd van invaller Jesse van de Haar heeft Jong FC Utrecht voor een verrassing gezorgd in speelronde vier van de Keuken Kampioen Divisie. Op Sportcomplex Zoudenbalch was het met 1-0 te sterk voor koploper Roda JC.

De blessuretijd is ingegaan en de Utrechtse beloftenploeg krijgt een hoekschop te nemen op een kletsnat Sportcomplex Zoudenbalch. Doelman Koen Bucker van de Kerkradenaren lijkt de bal in eerste instantie zonder moeite te kunnen opvangen. Echter laat de goalie van de gasten de bal los en dan is Jesse van de Haar er als de kippen bij om die afvallende bal binnen te schieten. 1-0 voor Jong FC Utrecht in extremis!

Goede eerste helft
In een eerste helft waarin het team van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren de betere kansen heeft, vergeet het zichzelf te belonen. Emil Rohd Schlichting kan binnen twintig seconden al het eerste doelpunt van de avond maken, maar hij stuit op Bucker. Even later is het Mees Rijks die een schot geblokt ziet worden en Nazjir Held die zijn kopbal maar rakelings voorlangs ziet gaan.

Roda JC dringt aan
In het tweede bedrijf hebben de Limburgers het betere van het spel en richting de slotfase dringt de koploper van de Keuken Kampioen Divisie aan. Een achterstand voor de Utrechtse talenten hangt in de lucht maar Kevin Gadellaa houdt de Utrechters meerdere malen op de been.

Verdiende overwinning
In het laatste kwart van de wedstrijd laat ook Jong FC Utrecht zich regelmatig zien voor het doel van Roda JC. Mees Rijks manoeuvreert zichzelf in kansrijke positie maar kan zijn schot net niet voldoende sturen, waarna Van de Haar op aangeven van mede-invaller Mees Akkerman al een kans op de openingstreffer heeft. In de slotseconden zorgt Van de Haar alsnog voor vreugde aan de Koningsweg.

Interlandbreak
Volgende week staat er vanwege de interlandbreak geen voetbal voor Jong FC Utrecht op de planning. Een week later, op vrijdag 15 september, gaan de Utrechters op bezoek bij het FC Dordrecht van onder anderen Rocco Robert Shein en Ruben Kluivert, die afgelopen transferperiode vertrokken naar Dordrecht.

Jong FC Utrecht – Roda JC 1-0 (0-0)
90+3. Jesse van de Haar, 1-0

Gele kaarten: Rafik El Arguioui, Rickson van Hees, Joshua Mukeh (Jong FC Utrecht), Matisse Didden, Sami Ouaissa (Roda JC).

Toeschouwers: 762.

Scheidsrechter: Martijn Vos.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Kevin Gadellaa; Rickson van Hees, Wessel Kooy, Joshua Mukeh, Nazjir Held (88. Nordin Bukala), Ivar Jenner, Rafik El Arguioui (64. Sil van der Wegen), Yannick Leliendal; Emil Rohd Schlichting (64. Tobias Augustinus-Jensen), Mees Rijks (75. Jesse van de Haar), Adrian Blake (46. Mees Akkerman).

Opstelling Roda JC:
Koen Bucker; Matisse Didden, Bryan Koglin, Teun Bijleveld, Wesley Spieringhs, Enrique Peña Zauner (84. Leroy Been), Maximilian Schmid (72. Saydou Bangura), Walid Ould-Chikh (67. Lennerd Daneels), Rodney Kongolo, Arjen van der Heide (46. Sami Ouaissa), Boyd Reith.