Jans: 'Dit biedt perspectief'

17 september 2023

Hoofdtrainer Ron Jans na zijn eerste overwinning met FC Utrecht.

De eerste drie punten voor FC Utrecht dit seizoen zijn een feit. In Almelo zijn de Domstedelingen met 1-3 te sterk voor Heracles. Na afloop stond Hoofdtrainer Ron Jans voor de camera. 

“Dan overdrijf je wel heel erg”, reageert Jans op de vraag of we hier te maken hebben met een wonderdokter. “Het is natuurlijk wel een heel groot verschil ten opzichte van de laatste wedstrijd, tegen een hele goede tegenstander, en nu. Maar dat komt niet door een wonderdokter.”

Drie keer wist FC Utrecht het net te vinden, maar dat had wellicht zelfs vaker gekund. “Ik vind het wel mooi. De NOS zei dat FC Utrecht op basis van de eerste vier wedstrijden dat FC Utrecht zo’n beetje onderaan stond op basis van doelpogingen en kansen creëren, expected goals en dat soort dingen. Dat vind ik veel te voorbarig op basis van vier wedstrijden. Ik heb daar maling aan, ik was daar niet bij. Ik denk dat we deze wedstrijd aardig wat expected goals en doelpogingen hebben gehad. Hoe meer doelpogingen, hoe meer kans op goals.”

Bekijk hieronder de volledige nabeschouwing.