Jans: ‘Die kans die gaan we grijpen ook’

29 september 2023

Jarige Hoofdtrainer blikt vooruit op Almere City FC-thuis.

Op het FC Utrecht Topsportcentrum werkt FC Utrecht toe naar speelronde zeven in de Eredivisie. Promovendus Almere City FC komt op bezoek in Stadion Galgenwaard. Morgen (zaterdag) wordt er om 18.45 uur afgetrapt in de Domstad. Tijd om voor te beschouwen met Hoofdtrainer Ron Jans, die tevens vandaag (vrijdag) zijn 65e verjaardag viert.

“Je moet treuren, maar twee dagen later moet je weer in de dag zelf vooruit denken”, vertelt Jans over hoe er is omgegaan met de nederlaag tegen NEC. “Morgen hebben we denk ik een ideale kans om te laten zien hoe we willen voetballen en dat het publiek erachter gaat staan. Die kans die gaan we grijpen ook”, vervolgt de oefenmeester.

“Jens Toornstra en Anthony Descotte waren echt letterlijk ziek en hebben steeds iets meer opgebouwd, maar die geven we morgen toch een rustdag om verder aan te kunnen sterken. Volgende week zijn ze er normaal gesproken weer bij”, zegt Jans over hoe zijn ploeg er fysiek voorstaat. “Souffian El Karouani heeft wat last, een lichte blessure, dus die slaat dit weekend ook over. Voor de rest zijn het de jongens die er vorige week ook al niet bij waren.”

Bekijk hier de volledige Match Preview in aanloop naar FC Utrecht – Almere City FC, met talloze feitjes & weetjes en voorbeschouwingen met Hoofdtrainer Ron Jans en Ole Romeny.