“Dat was vorige week, dat is geschiedenis. Het gaat nu om morgen NEC”, reageert Jans op de vraag of hij een geweldige week achter de rug heeft. “Ik ben wel heel tevreden want er wordt goed gewerkt en samengewerkt en dat moet ook de basis zijn voor de volgende wedstrijd”, vervolgt hij.

“Van NEC is het eventjes kijken wat we moeten verwachten omdat ze heel veel wisselingen in de opstelling hebben gehad, met name door blessures”, vertelt de oefenmeester over de Nijmegenaren. “Maar het is wel een ploeg, bijvoorbeeld met Lasse Schöne en Dirk Proper, waar je mee kan voetballen.”

Doelman Vasilis Barkas ontbreekt vandaag op het trainingsveld in Overvecht, zo licht Jans toe: “Hij voelde zich niet lekker vanmorgen, dus we moeten morgen bekijken of hij kan spelen te ja of te nee.” Jens Toornstra en Anthony Descotte ontbraken deze week al op de teamfoto en zullen ook morgen niet van de partij zijn in het Goffertstadion: “Ze zijn echt de hele week al ziek dus die zijn er absoluut niet bij, helaas. Iqbal is er morgen ook niet bij omdat hij afgelopen week op de training een blessure opliep.”

Bekijk hier de volledige Match Preview in aanloop naar NEC – FC Utrecht, met talloze feitjes & weetjes, voorbeschouwingen met Othmane Boussaid en Hoofdtrainer Ron Jans, die tevens een vervroegd verjaardagscadeautje in ontvangst mag nemen.