Woensdag 6 september

Met Marokko Onder 17 bijt Yassir Makhlouf het spits af, als het gaat om spelers van FC Utrecht met interlandverplichtingen deze maand. In een vriendschappelijk toernooi is vanaf 11.00 uur Spanje Onder 17 de tegenstander in het Spaanse San Pedro del Pinatar.

Daarna is het de beurt aan Joshua Rawlins. De verdediger neemt het met Jong Australië in Tadzjikistan vanaf 17.30 uur op tegen Jong Laos, in de eerste speelronde van de U23 Asian Cup-kwalificatie.

Een half uurtje later, om 18.00 uur dus, begint in Spanje de wedstrijd Engeland Onder 19 – Duitsland Onder 19. Zijn er in die pot speelminuten weggelegd voor Adrian Blake, dan betekent dat het debuut van het FC Utrecht-talent voor die ploeg.

Donderdag 7 september

Zidane Iqbal kruist met de nationale ploeg van Irak de degens met India in de halve finale van de King’s Cup. Die wedstrijd begint om 12.30 uur en wordt gespeeld in Chiang Mai, Thailand.

Met Jong Denemarken speelt Oscar Fraulo vanaf 18.30 uur tegen Jong Frankrijk. Dat duel wordt afgewerkt in Nancy.

Vrijdag 8 september

Emil Rohd Schlichting en Silas Andersen mogen aan de bak met Denemarken Onder 20. De Deense talenten ontvangen Frankrijk Onder 20 in Gladsaxe. Daar gaat de bal om 18.00 uur rollen.

Dertig minuten later begint Jong Oranje aan haar EK-kwalificatiemissie. Het team van Michael Reiziger, die de FC Utrecht-talenten Calvin Raatsie en Ryan Flamingo selecteerde, speelt in het Mandemakers Stadion in Waalwijk tegen Jong Moldavië. Raatsie en Flamingo kwamen allebei nog nooit uit voor Jong Oranje. Raatsie speelde al wel jeugdinterlands voor Oranje Onder 15, Onder 16, Onder 17 en Onder 18.

Voor verdediger Hugo Novoa van FC Utrecht begint met Jong Spanje de EK-kwalificatiecyclus met een uitwedstrijd tegen Jong Malta. In het Tony Bezzina Stadium in Paola wordt om 20.45 uur afgetrapt.

Zaterdag 9 september

Niet alleen Joshua Rawlins is vertegenwoordigd op het U23 Asian Cup-kwalificatietoernooi, ook Ivar Jenner neemt aan dat evenement deel. De middenvelder is opgeroepen voor Jong Indonesië, dat begint met een pot tegen Jong Chinees Taipei. Die begint in Indonesië om 14.00 uur.

Op hetzelfde moment, maar dan duizenden kilometers verderop, begint Engeland Onder 19 – Zwitserland Onder 19. Bij die vriendschappelijke interland, die wordt afgewerkt in Spanje, is FC Utrecht’s Adrian Blake mogelijkerwijs betrokken. Hij behoort immers tot de Engelse Onder 19-selectie.

Met Marokko Onder 16 speelt keeper Faris Karram een wedstrijd tegen Senegal Onder 16. Die partij vindt vanaf 19.00 uur plaats achter gesloten deuren in het Marokkaanse Salé.

Ook om 19.00 uur, maar dan met Marokko Onder 17, komt Yassir Makhlouf wellicht in actie. In het Spaanse San Pedro del Pinatar spelen de talenten uit Marokko tegen Engeland Onder 17.

Zondag 10 september

Maken Mees Eppink en Noë Misumi deze dag hun debuut voor Oranje Onder 18? Het zou maar zo kunnen. Het duo van FC Utrecht behoort tot de selectie van de Nederlandse ploeg die het vanaf 16.30 uur in Pisa tegen hun Italiaanse leeftijdsgenoten opneemt.

Irak speelt deze dag een tweede wedstrijd in het kader van de King’s Cup. Pas na afloop van de halve finales van dat toernooi wordt duidelijk of de Irakezen – onder wie FC Utrecht’s Zidane Iqbal – gaan spelen om de hoofdprijs of de derde plek, en welke tegenstander ze dan treffen.

Maandag 11 september

Met Oranje Onder 19 mogen Jesse van de Haar en Wessel Kooy aan de bak. Het FC Utrecht-duo maakt zich op voor een vriendschappelijke uitwedstrijd tegen Italië Onder 19. De aftrap is in Prato om 16.30 uur. Van de Haar en Kooy speelden allebei al jeugdinterlands, maar kwamen tot op heden nog niet uit voor Oranje Onder 19.

In het Vejle Stadion speelt het Jong Denemarken van FC Utrecht’s Oscar Fraulo een oefeninterland tegen Jong Slowakije. Die match vangt aan om 18.00 uur.

Op datzelfde moment wordt even verderop in Denemarken afgetrapt bij Denemarken Onder 20 – Frankrijk Onder 20. In die pot zijn mogelijkerwijs speelminuten weggelegd voor FC Utrecht’s talenten Emil Rohd Schlichting en Silas Andersen.

Om 19.00 uur spart het Marokko Onder 16 waartoe FC Utrecht-keeper Faris Karram behoort voor een tweede keer achter gesloten deuren met Senegal Onder 16 in Marokko.

Jaén is de speelstad van de jeugdinterland Jong Spanje – Jong Schotland. De EK-kwalificatiewedstrijd, waarin FC Utrecht’s Hugo Novoa wellicht in actie komt, begint om 21.00 uur.

Dinsdag 12 september

De derde en laatste wedstrijd die Marokko Onder 17 speelt in het Spaanse San Pedro del Pinatar, is er een waarin Portugal Onder 17 vanaf 11.00 uur de tegenstander is. Wellicht zijn hier weer speelminuten weggelegd voor FC Utrecht-aanvaller Yassir Makhlouf.

Of Ivar Jenner zich met Jong Indonesië plaatst voor de U23 Asian Cup, moet deze dag blijken. De Indonesiërs spelen vanaf 14.00 uur, in eigen land, de beslissende wedstrijd tegen Jong Turkmenistan.

Om 15.30 uur begint Jong Oranje aan de tweede hindernis op weg naar het Europees Kampioenschap: een uitduel met Jong Noord-Macedonië. FC Utrecht’s Calvin Raatsie en Ryan Flamingo zijn van de partij in Skopje.

Twee uur later gaat de bal rollen in Tadzjikistan, waar Joshua Rawlins het met Jong Australië opneemt tegen Jong Tadzjikistan. De uitkomst van die partij is bepalend voor wie zich plaatst voor de U23 Asian Cup: de thuisploeg, of de Australische talenten.