Hattrick Judith Roosjen zorgt voor driepunter in Zwolle

16 september 2023

FC Utrecht Vrouwen wint met 3-4 van PEC Zwolle Vrouwen

Sportpark De Vegtlust in Berkum was vanavond (vrijdag) het strijdtoneel van de tweede Eredivisiewedstrijd van FC Utrecht Vrouwen. Met nog een kwartier op de klok en een 1-4 voorsprong leken de drie punten eenvoudig mee naar Utrecht te gaan, maar een spannende slotfase zorgde er bijna voor dat PEC Zwolle nog op gelijke hoogte kon komen. Na 90+6 minuten werd er met een eindstand van 3-4 afgefloten en konden de Utrechters opgelucht ademhalen.

Nadat de doorgebroken Tami Groenendijk wordt neergehaald door PEC Zwolle verdedigster Maud Rutgers, is het Judith Roosjen die de vrije trap neemt. Met een droge knal in de rechterhoek laat ze niet alleen keepster Tess van der Flier voor de vierde keer die avond kansloos, maar tekent ze ook voor de eerste hattrick van FC Utrecht Vrouwen dit seizoen.

Snelle voorsprong
Het begin van de wedstrijd tussen de blauwvingers en de Domstedelingen is onrustig en beide ploegen zijn slordig aan de bal. Na vijf minuten spelen is het de thuisploeg die de eerste grote kans afdwingt: een schot van Eef Kerkhof eindigt op de lat. Niet lang daarna is het aan de andere kant wel raak als Judith Roosjen in de tiende minuut de bal voor haar voeten krijgt. Roosjen twijfelt geen moment en schiet de bal van afstand in de rechterbovenhoek. Daarmee zet de topscorer van FC Utrecht de 0-1 voorsprong op het scorebord.

Tami Groenendijk voor het eerst trefzeker
Na de 0-1 zijn beide clubs aan elkaar gewaagd, maar blijven de grote kansen uit. Tot de 39e minuut: FC Utrecht krijgt een vrije trap, die via Lotje de Keijzer op de lat belandt. De bal komt vervolgens voor de voeten van Tami Groenendijk, die van dichtbij beheerst de 0-2 binnenschiet. Vlak daarna kan keepster Van der Flier de bal voor de derde keer uit het net vissen. Vanuit de kluts krijgt Roosjen de bal voor haar voeten in het zestienmetergebied van PEC Zwolle en schiet zij haar tweede doelpunt van de avond binnen.

PEC Zwolle verder met 10 speelsters
Na rust is het PEC Zwolle dat aandringt, hetgeen resulteert in de 1-3. Het is middenvelder Bo van Egmond die, na slordig uitverdedigen van FC Utrecht, met een stift voor de eretreffer zorgt. Het spel kabbelt voort en beide ploegen hebben inmiddels een aantal wissels doorgevoerd, als Groenendijk in de 75e minuut op weg naar het doel wordt neergehaald door Rutgers. Scheidsrechter Eddy van Yren is onverbiddelijk en trekt de rode kaart, waardoor PEC Zwolle is gedwongen om met tien speelsters verder te gaan. De vrije trap, genomen door Roosjen, verdwijnt vervolgens in de rechterhoek van het Zwolse doel: 1-4.

Billenknijpen in hectische slotfase
Na het derde doelpunt van Roosjen lijkt de klus te zijn geklaard voor FC Utrecht Vrouwen. Echter toont de thuisclub zich veerkrachtig in de blessuretijd van de wedstrijd. Zo maakt Van Egmond haar tweede treffer van de avond in de tweede minuut van de extra speeltijd. Een paar minuten later is het weer raak: een fout in de Utrechtse defensie zorgt voor de tweede hattrick van de avond, die op naam van Bo van Egmond komt te staan. Zo brengt de thuisploeg de stand terug naar 3-4. Het is voor PEC Zwolle echter te laat om het tij nog te keren. Dat betekent dat FC Utrecht Vrouwen wederom de volle buit pakt en momenteel aan kop gaat in de Azerion Vrouwen Eredivisie.