FC Utrecht Vrouwen wil droomstart goed vervolg geven in Zwolle

15 september 2023

Ploeg van Linda Helbling vanavond (vrijdag) op bezoek bij PEC Vrouwen.

FC Utrecht Vrouwen wil, na de sensationele 4-2 zege op Feyenoord Vrouwen van afgelopen weekend in een drukbezocht Stadion Galgenwaard, ook van de eerste uitwedstrijd sinds de terugkeer in de Eredivisie een succes maken. Vanavond (vrijdag) is PEC Zwolle Vrouwen de tegenstander op het sportpark van VV Berkum. In die Zwolse wijk gaat de bal om 19.30 uur rollen.

Twee goals van Judith Roosjen, een historische – want: de eerste sinds de terugkeer in de Eredivisie – treffer van Dieke van Straten en een doelpunt van Eshly Bakker: FC Utrecht Vrouwen maakte van het duel met Feyenoord Vrouwen afgelopen zondag een waar spektakel én een voetbalfeest. Liefst 14.631 toeschouwers zagen het team van Hoofdtrainster Linda Helbling met 4-2 winnen van de Rotterdamse speelsters. Slechts één keer trok in Nederland een wedstrijd in de Eredivisie voor vrouwen meer toeschouwers.

De blik op de volgende uitdaging
Die rood-witte wolk van euforie maakte in de Domstad, adel verplicht, al snel plaats voor focus. Focus op de volgende uitdaging, focus op de eerste uitwedstrijd van het seizoen. Daarin is PEC Zwolle Vrouwen de tegenstander en die ploeg kende niet zo’n lekkere start van de competitie. De blauw-witten verloren tijdens de eerste speeldag in Limburg van Fortuna Sittard Vrouwen: 3-1.

PEC Zwolle Vrouwen nog puntloos
Waar FC Utrecht Vrouwen tijdens de voorbereiding zeges neerzette tegen onder meer Bayer 04 Leverkusen Vrouwen (0-4) en MSV Duisburg Vrouwen (4-3), en ongeslagen bleef, daar liepen de Zwolse speelsters tegen de nodige oefennederlagen aan. Onder meer Bayer 04 Leverkusen Vrouwen (3-2), FC Twente (4-2) en ADO Den Haag (2-1) bleken te sterk. Tijdens de eerste speeldag van het seizoen kwam PEC Zwolle Vrouwen in Limburg dankzij een doelpunt van Maud Rutgers nog wel op voorsprong, maar moest het onder toeziend oog van 375 toeschouwers genoegen nemen met een 3-1 nederlaag.

Live updates via Instagram Stories
Niet van de partij bij PEC Zwolle Vrouwen – FC Utrecht Vrouwen? Via de Stories op de Instagram-pagina van FC Utrecht Vrouwen kun je op de hoogte blijven van de verrichtingen van de ploeg van Helbling. De samenvatting kun je, ijs en weder dienende, vanaf zondag bekijken op het YouTube-kanaal van FC Utrecht. Daar worden van alle competitiewedstrijden van FC Utrecht Vrouwen de highlights gepubliceerd.