FC Utrecht trekt jeugdinternational Silas Andersen aan

01 september 2023

Deense middenvelder (19) komt over van Internazionale en sluit aan bij beloftenploeg.

De Deense jeugdinternational Silas Andersen speelt vanaf nu voor Jong FC Utrecht. De 19-jarige middenvelder komt per direct over van het Italiaanse Internazionale en heeft in Utrecht een contract voor drie seizoenen getekend.

Andersen begint met voetballen bij Sundby BK en geniet zijn jeugdopleiding vervolgens grotendeels bij FC Kopenhagen. Die Deense topclub verruilt hij in de zomer van 2021 voor het Italiaanse Internazionale. In Milaan maakt Andersen achtereenvolgens deel uit van de Onder 18- en Onder 19-selectie. De Deen speelt competitie- en bekerpartijen in Italië en doet ervaring op in de UEFA Youth League.

Op het cv van de middenvelder prijken bovendien de nodige jeugdinterlands. Andersen speelt wedstrijden voor Denemarken Onder 16, Onder 17, Onder 18 en Onder 19 en is op dit moment, evenals zijn Jong FC Utrecht-ploeggenoot Emil Rohd Schlichting, opgeroepen voor Denemarken Onder 20.

“Silas is een moderne middenvelder. Fysiek sterk, een goed loopvermogen en ook voetballend vermogen”, omschrijft Technisch Manager Tim Gilissen de Deense aanwinst. “In de loop der jaren is hij vaak positief beoordeeld door onze scouts. Silas kiest nu bewust voor de stap naar FC Utrecht, vanwege het podium dat wij hem met de beloftenploeg kunnen bieden: spelen op Keuken Kampioen Divisie-niveau, om vervolgens door te groeien.”