1 - 3

FC Utrecht scoort driepunter in Almelo

De eerste driepunter van seizoen 2023/2024 is voor FC Utrecht een feit. Het team van Hoofdtrainer Ron Jans was vanavond (zaterdag) in Erve Asito met 1-3 te sterk voor Heracles Almelo.ย 

Liveblog laatst geupdate om:
17-09-2023 om 00.40

'Dit biedt perspectief'

0.39 uur

De eerste drie punten voor FC Utrecht dit seizoen zijn een feit. In Almelo zijn de Domstedelingen met 1-3 te sterk voor Heracles. Na afloop stond Hoofdtrainer Ron Jans voor de camera.

📸 Door de lens van de fotograaf

23.46 uur

Niet alleen drie punten te pakken, maar ook een reeks mooie foto's. Enjoy!

📊 Statistieken

23.25 uur

Een verdiende overwinning voor FC Utrecht vanavond. De statistieken die horen bij Heracles Almelo-uit:

🗞๏ธ Karakteristieken

23.14 uur

Dit zijn de namen en gegevens die horen bij de eerste overwinning van FC Utrecht van seizoen 2023/2024:

Heracles Almelo - FC Utrecht 1-3 (0-2)
5 Ole Romeny 0-1
45+6 Victor Jensen 0-2
62 Abed Nankishi 1-2
90+4 Navajo Bakboord (eigen doelpunt) 1-3

Gele kaarten: Bryan Limbombe, Jetro Willems, Marko Vejinovic (Heracles Almelo), Can Bozdogan, Oscar Fraulo, Vasilis Barkas (FC Utrecht).

Toeschouwers: 11.831.

Scheidsrechter: Sander van der Eijk.

Opstelling Heracles Almelo:
Michael Brouwer; Navajo Bakboord, Sven Sonnenberg, Justin Hoogma, Jetro Willems (90+1. Ruben Roosken); Mario Engels (46. Thomas Bruns), Brian De Keersmaecker (90+1. Antonio Satriano), Anas Ouahim (57. Marko Vejinovic); Bryan Limbombe (46. Abed Nankishi), Mohamed Sankoh, Emil Hansson.

Opstelling FC Utrecht:
Vasilis Barkas; Hidde ter Avest, Ryan Flamingo, Mark van der Maarel, Souffian El Karouani; Can Bozdogan, Victor Jensen (83. Jens Toornstra), Oscar Fraulo (83. Zidane Iqbal); Ole Romeny (73. Hugo Novoa), Mats Seuntjens (90+6. Isac Lidberg), Othmane Boussaid (73. Zakaria Labyad).

💪 AFGELOPEN!

90

Dat was 'm! Uitwedstrijd 900 in de clubhistorie van FC Utrecht levert de ploeg uit de Domstad drie punten op. Na een spannende tweede helft gaat de volle buit mee terug naar het hart van het land: 1-3!

🔃 Wissel

90

En nog een wissel bij FC Utrecht: Ron Jans brengt Isac Lidberg als vervanger van Mats Seuntjens.

โšฝ๏ธ GOOAAAAALLLL!!

90

Yes! Daar is de 1-3!ย 

Een eigen doelpunt van een speler van Heracles Almelo lijkt de wedstrijd in het slot te gooien, in Utrechts voordeel!

🔃 Twee Almelose wissels

90

Nadat de wedstrijd opnieuw kort is stilgelegd omdat vanuit een tribune een voorwerp op het veld is gesmeten, wisselt Heracles Almelo twee keer. Ruben Roosken en Antonio Satriano nemen de plekken in van Jetro Willems en Brian De Keersmaecker.ย 

🔃 Twee vervangingen

83

Wederom twee wissels bij FC Utrecht. Zidane Iqbal en Jens Toornstra vervangen Oscar Fraulo en Victor Jensen.

International van Irak Iqbal maakt vanavond zijn debuut voor de Utrechtse FC.

🔃 Dubbele wissel

73

Een dubbele wissel bij FC Utrecht, waar Ole Romeny en Othmane Boussaid naar de kant worden gehaald en Zakaria Labyad en Hugo Novoa hun opwachting maken. Voor Spanjaard Novoa zijn het zijn eerste speelminuten voor FC Utrecht.

Zojuist ook een gele kaart voor Heraclied Marko Vejinovic.

โธ๏ธ Korte pauze

70

Gedurende een minuut of anderhalf is de wedstrijd stilgelegd, omdat er vanuit een tribune een voorwerp op het veld is gegooid. Inmiddels rolt de bal dus weer in Almelo.

โšฝ๏ธ 1-2...

62

Heracles Almelo doet wat terug.

Na een corner van FC Utrecht komen de zwart-witten er razendsnel uit. Invaller Abed Nankishi prikt de bal tegen de touwen: 1-2.

🟨 Willems het boekje in

60

Sander van der Eijk trekt opnieuw geel: nu voor Heraclied Jetro Willems. Hij maakt een overtreding op Ole Romeny.

🟨 Fraulo krijgt geel

59

Oscar Fraulo begaat een overtreding op het middenveld en moet dat bekopen met een gele kaart.

🔃 Weer een Almelose wissel

57

Opnieuw een wissel bij Heracles Almelo. Anas Ouahim maakt plaats voor Marko Vejinovic; oud-jeugdspeler van FC Utrecht.

👀 Alweer de paal!

48

Na een prachtige pass van Mats Seuntjens komt Victor Jensen tot een schot. Keeper Michael Brouwer van Heracles Almelo duwt de bal als het ware tegen de paal.

🔃 De tweede helft is begonnen!

46

De bal rolt weer in Erve Asito.

Twee wissels halverwege bij Heracles Almelo.

Bryan Limbombe is vervangen door Abed Nankishi, Mario Engels heeft zijn plek afgestaan aan Thomas Bruns.

โธ๏ธ Rust

45

FC Utrecht speelt een sterke eerste helft op het Almelose kunstgras en gaat verdiend aan de leiding.

โšฝ๏ธ GOOAAAALL!!

45

Zo kan het gaan: aan de ene kant van het veld kopt Mohamed Sankoh de bal op de lat, aan de andere kant verdubbelt FC Utrecht op de valreep van de eerste helft de voorsprong.

Na een corner, die volgt op een schot van Mark van der Maarel dat door Michael Brouwer wordt gekeerd, is Victor Jensen trefzeker: 0-2!

👀 Barkas kijkt de bal op de lat

45

Nu wordt het houtwerk van het doel dat FC Utrecht verdedigt getest. Mohamed Sankoh kopt, Vasilis Barkas ziet hoe de bal op de lat eindigt.ย 

🟨 Bozdogan het boekje in

34

De tweede gele kaart van de avond is een feit. Can Bozdogan incasseert de prent, nadat hij een overtreding begaat op Bryan Limbombe.

👀 Paal!

32

Is het Mats Seuntjens die in de openingsfase met een schot al de lat raakt, nu eindigt een door Victor Jensen geschoten bal op de paal. Via de binnenkant van het aluminium stuitert de bal weer terug het veld in. Daar zit het FC Utrecht even niet mee!

🟨 Limbombe op de bon

25

De eerste gele kaart van de avond is voor Bryan Limbombe. De aanvaller van Heracles Almelo begaat niet voor de eerste keer deze partij een overtreding en moet het nu bekopen met een prent.

โŒ Afgekeurde goal

18

Mohamed Sankoh viert even feest en heel Heracles Almelo viert met de spits mee. Maar, gelukkig voor FC Utrecht: het doelpunt van de spits wordt afgekeurd. Er is hands geconstateerd. En dus gaat FC Utrecht nog altijd aan de leiding in Almelo.ย 

💪

9

Alweer een mooie actie van Mats Seuntjens, die ijzersterk aan de wedstrijd begint. Hij schudt zijn directe tegenstander Sven Sonnenberg af en schiet. Michael Brouwer redt.

Amper een halve minuut later: opnieuw Seuntjens die voor gevaar zorgt. Nu schiet de Brabander hard op de lat!

โšฝ๏ธ GOOOAAAAALLL!

5

That's the spirit!

Mats Seuntjens snijdt met de bal aan zijn voeten naar binnen en geeft met buitenkant voet een perfecte voorzet. Bij de tweede paal staat Ole Romeny, die feilloos afrondt: 0-1 voor FC Utrecht.

Wat een geweldige start!

🏟๏ธ De bal rolt in Almelo!

1

Na een indrukwekkende minuut stilte in Erve Asito, waar werd stilgestaan bij de slachtoffers van de aardbeving in Marokko en de overstromingen in Libiรซ, is de wedstrijd begonnen.

FC Utrecht speelt in de eerste helft in de richting van de Almelose fanatieke aanhang, en dat betekent dat het team van Ron Jans na de rust in de richting van het uitverkochte uitvak speelt. ย 

🗞๏ธ De elf van Heracles Almelo

20.13 uur

Trainer John Lammers heeft deze basisopstelling geformeerd voor het duel van vanavond: Michael Brouwer; Sven Sonnenberg, Bryan Limbombe, Mario Engels, Anas Ouahim, Brian De Keersmaecker, Jetro Willems, Navajo Bakboord, Justin Hoogma, Emil Hansson, Mohamed Sankoh.

Aanvoerder Hoogma speelde in het verleden voor FC Utrecht, evenals Fabian de Keijzer en Marko Vejinovic, die bij de Almelose ploeg op de reservebank beginnen.

🗞๏ธ De opstelling

19.32 uur

Dit is โ€˜m: de eerste basiself van FC Utrecht van Hoofdtrainer Ron Jans.

De oefenmeester heeft ten opzichte van het vorige duel, Feyenoord-thuis, vijf wijzigingen doorgevoerd. Zo zijn er nu basisplekken voor Mark van der Maarel, Oscar Fraulo, Victor Jensen, Ole Romeny en Othmane Boussaid.

Voor Fraulo en Romeny is het de eerste keer dat ze in de basis staan bij FC Utrecht. Voor Boussaid en Van der Maarel, die captain is vandaag, geldt dat hun basisplek van vanavond de eerste is van dit seizoen.

Hugo Novoa en Yannick Leliendal maken voor het eerst deel uit van de wedstrijdselectie van FC Utrechtโ€™s eerste elftal. Novoa werd onlangs, op de laatste dag van de zomerse transferwindow, op huurbasis overgenomen van RB Leipzig. Leliendal speelt sinds vorig seizoen voor Jong FC Utrecht en heeft met die ploeg 35 duels in de Keuken Kampioen Divisie gespeeld.

👀 Even rondkijken

18.51 uur

Het mediateam van FC Utrecht is al van de partij in Almelo. In Erve Asito worden de laatste voorbereidingen getroffen voor de wedstrijd van vanavond. Tijd om alvast even een kijkje te nemen in het stadion:

📺 Match Preview

17.50 uur

De ultieme voorbeschouwing op Heracles Almelo - FC Utrecht: onze Match Preview. Veel kijkplezier!

📸 Uit de archieven

12.50 uur

Heracles Almelo-uit. Die wedstrijd stond voor FC Utrecht natuurlijk al veel vaker op het programma. Foto's van de vorige ontmoeting met de zwart-witten in Erve Asito:

📊 Nummer 900

12.00 uur

Heracles Almelo-uit is voor FC Utrecht de 900ste uitwedstrijd in de Eredivisie.

De eerste competitiewedstrijd aller tijden voor FC Utrecht was ook direct het eerste uitduel voor de Utrechtse FC. Dat was op 19 augustus 1970 in Rotterdam tegen Feyenoord. Het werd 4-1 voor de Rotterdammers.

De nodige โ€˜jubileumuitwedstrijdenโ€™ zijn in de Eredivisie sindsdien door FC Utrecht gespeeld. Een rijtje:

Uitwedstrijd 100, 8 mei 1976, Eindhoven: PSV 3-0 FC Utrecht
Uitwedstrijd 200, 3 april 1982, Breda: NAC 1-0 FC utrecht
Uitwedstrijd 300, 27 februari 1988, Amsterdam: Ajax 1-0 FC Utrecht
Uitwedstrijd 400, 16 januari 1994, Groningen: FC Groningen 4-1 FC Utrecht
Uitwedstrijd 500, 21 november 1999, Amsterdam: Ajax 2-0 FC Utrecht
Uitwedstrijd 600, 23 oktober 2005, Heerenveen: sc Heerenveen 1-1 FC Utrecht
Uitwedstrijd 700, 11 september 2011, Rotterdam: Excelsior 2-3 FC Utrecht
Uitwedstrijd 800, 11 augustus 2017, Den Haag: ADO Den Haag 0-3 FC Utrecht

🗣๏ธ Ter Avest en Bozdogan blikken vooruit

11.00 uur

Vaste prik in FC Utrecht TV: een voorbeschouwing op de eerstvolgende wedstrijd. Deze keer blikken Hidde ter Avest en Can Bozdogan vooruit:

👏 Uitverkocht uitvak

10.00 uur

Maximale support voor FC Utrecht vanavond: het uitvak zal vol zitten in Erve Asito. Ook tijdens de eerste twee competitieduels van dit seizoen gingen alle uitkaarten over de toonbank. En zelfs voor de vierde uitpot van deze jaargang, NEC-uit, zijn alle tickets voor het uitvak al verkocht.

📆 FC Utrecht op 16 september

09.00 uur

FC Utrecht kwam door de jaren heen op 16 september al regelmatig in actie. Voor het eerst in 1973, toen uit bij AZ met 2-0 werd verloren. Een veel meer memorabele partij was die van 1981, toen FC Utrecht op 16 september in Hamburg van de toenmalige Europese grootmacht HSV won met 0-1. En ook in 1987 (0-0, uit tegen Linzer ASK), 2004 (4-0 thuiszege op Djurgรฅrdens) en 2010 (0-0, uit tegen SSC Napoli) kwam FC Utrecht in Europees verband in actie op 16 september.

Heracles-uit op 16 september: zelfs dรกt gebeurde vaker. In 2006, om precies te zijn. En toen werd het 3-0 voor de Heraclieden, waarvoor die dag Everton Ramos da Silva (twee keer) en Kwame Quansah (รฉรฉn maal) tot scoren kwamen.

โš”๏ธ Matchday!

08.00 uur

Het is zaterdag, het is wedstrijddag. Alle tijd om de spanning langzaam op te bouwen, want in Almelo gaat de bal pas om 21.00 uur rollen.