Vandaag ontving FC Utrecht O18 de leeftijdsgenoten van PSV O18. En om met de deur in huis te vallen: met een 1-1- eindstand werd het een puntendeling.

Op Sportcomplex Zoudenbalch was het heerlijk toeven, zo in de najaarszon. Het voetbal van de thuisploeg was in aanvang wat weifelend, waardoor PSV via O18 Elvic Jager al snel op een 0-1 voorsprong kwam. Daar zag FC Utrecht O18 er verdedigend niet lekker uit.

Maar de vreugde aan Eindhovense kant was van korte duur, want enkele minuten later combineerden Tijn den Boggende en Kelechi Idegwu zich door de Eindhovense verdediging. Een slim balletje terug op Idegwu bracht hem in scoringspositie zodat hij de stand weer in evenwicht kon brengen: 1-1 in de 14e minuut. Het lag weer helemaal open!

Na 20 minuten spelen weer een aanval van de thuisploeg en weer via Tijn den Boggende. Hij speelde zich fraai vrij en ging op doelman Niek Jansen af. Maar waar een balletje breed op de mee opgekomen Nissi Lombaye dé oplossing zou zijn geweest en voor een voorsprong had gezorgd, koos den Boggende voor een schot op doel. Doelman Jansen kon deze hele grote kans onschadelijk maken. Dat was best jammer, want daardoor hadden de rollen omgedraaid geweest.

Ook PSV O18 liet zich aan de andere kant niet onbetuigd. Een afgekeurd doelpunt (gevaarlijk spel) en een kopbal op de lat uit een corner waren onder andere enkele wapenfeiten.

In de 2e helft startte de thuisploeg matig. PSV O18 daarentegen trachtte iets te forceren en voetbalde daardoor voornamelijk op de helft van de Utrechters. Een aantal gevaarlijke corners waren het gevolg, maar bij geen ervan trof men doel.

Over geluk had de thuisploeg in het vervolg trouwens weinig te klagen. PSV O18 teisterde het aluminium naast en boven doelman Mees Eppink en verzuimde daarnaast enkele grote kansen te verzilveren. Zoals in de slotfase van de wedstrijd, waarin een vrije trap op de paal uiteenspatte. Daar kroop de thuisploeg door het oog van de naald.

Trainer Ferdi Vierklau na afloop:" Wij hebben vandaag een punt gewonnen. Er is hard gewerkt. Het was niet altijd even fraai, maar als je de wedstrijd niet kunt winnen moet je ervoor zorgen dat je niet verliest. Dat hebben wij gedaan".

FC Utrecht O18 - PSV O18 1-1
11. 0-1 Elvic Jager
14. 1-1 Kelechi Idegwu