De Utrechtse talenten zitten de Brabanders vanaf het begin flink op de huid. In de vierde minuut levert dit al een kans op voor Rayan Azahaf. De mogelijkheid is groot, maar de bal gaat over.

FC Utrecht O15 blijft druk houden en tot goede kansen komen, onder meer via aanvallen over de flanken waar PSV O15 zich soms geen raad mee weet. Na twintig minuten speelt Levi Rietveld zichzelf goed vrij. Hij schiet knap, maar ziet zijn inzet gekeerd worden. Zes minuten later is het wel raak voor de ploeg van trainer/coach Mourad El Idrissi. Na een afgeslagen aanval komt de bal bij Driss Laaouina terecht. Hij ziet dat Bright van Dijk goed positie heeft gekozen en speelt hem de bal toe. Van Dijk klaart de klus: 1-0.

In de tweede helft gaat FC Utrecht O15 wat nerveus van start. PSV O15 zet hoog druk en zoekt de aanval. De Utrechters zijn in die fase even zoekende en incasseren een penalty. Vanaf elf meter maken de Brabanders gelijk: 1-1.

PSV O15 wordt daarna sterker, maar komt niet tot kansen omdat FC Utrecht O15 de boel achterin goed dichthoudt. Een schot van een Eindhovenaar is er nog wel, en die wordt vlak voor de lijn geblokt door James de Vos.

Na een uur spelen neemt PSV O15 dan toch de leiding (1-2). Maar FC Utrecht O15 laat het er niet bij zitten en gaat op jacht naar de gelijkmaker. Miles de Vries is er dichtbij. Een door hem geschoten bal eindigt op de paal. In de blessuretijd komt de 2-2 er dan toch. Daely Naber zet druk op de keeper en een verdediger van PSV O15 en verovert de bal. Die speelt hij af aan Van Dijk, die met zijn tweede treffer van de middag de eindstand op 2-2 bepaalt.