FC Emmen-uit: Jong FC Utrecht aan de bak in De Oude Meerdijk

18 september 2023

Ploeg van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren komt vanavond (maandag) weer in actie.

Voor de tweede keer in een tijdsbestek van vier dagen een ‘awayday’ voor Jong FC Utrecht. Kwam het team van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren afgelopen vrijdag nog in actie in Dordrecht tegen de plaatselijke FC, vanavond (maandag) staat een uitduel met FC Emmen op de rol. In De Oude Meerdijk wordt om 20.00 uur afgetrapt.

Een spektakelstuk was het, afgelopen vrijdag in het Matchoholic Stadion in Dordrecht. Jong FC Utrecht kwam dankzij een wereldgoal van Adrian Blake op voorsprong tegen de plaatselijke FC, liep via een treffer van Mees Rijks uit naar 0-2 en kwam al snel na de break zelfs op 0-3. Daarmee zaten de Utrechtse talenten op rozen, dacht menigeen. Maar die bleken wel netelig te zijn. FC Dordrecht kwam terug tot 1-3, tot 2-3 en maakte ook nog de 3-3. En dus moest Jong FC Utrecht genoegen nemen met een punt; het eerste punt dat dit seizoen buitenshuis werd gepakt.

Ook FC Emmen speelde met 3-3 gelijk
Toeval of niet: ook FC Emmen speelde vrijdag met 3-3 gelijk. Het team van Fred Grim ging op bezoek bij Jong Ajax, dat deze jaargang nog geen enkel punt had gepakt en daar tegen de Drentenaren verandering in bracht. Namens de Emmenaren scoorden Desley Ubbink en Ben Scholte (twee keer). Een doelpunt van Jong Ajax-middenvelder Kristian Hlynsson bepaalde in de blessuretijd de eindstand op 3-3.

Weerzien met Oelschlägel en Hardeveld
De FC Emmen-selectie herbergt enkele oude bekenden. Keeper Eric Oelschlägel speelde in het verleden 32 wedstrijden in het eerste elftal en stond in de Keuken Kampioen Divisie twee maal bij Jong FC Utrecht onder de lat. Verdediger Jeff Hardeveld kwam tot 25 officiële duels in FC Utrecht’s vlaggenschip en speelde met de beloftenploeg zeven wedstrijden in de Eerste Divisie.

Zes keer eerder
In de Eerste Divisie stonden Jong FC Utrecht en FC Emmen zes keer tegenover elkaar. De eerste twee onderlinge ontmoetingen werden gewonnen door de Utrechters, met respectievelijk 3-0 en 1-3. In de vier onderlinge duels die volgden, eindigde het één keer onbeslist en zegevierden de Drenten drie maal. Dit seizoen won FC Emmen op eigen veld nog niet. De equipe van Grim speelde met 2-2 gelijk tegen VVV-Venlo en verloor met 2-4 van FC Dordrecht.

Live updates via X en Instagram Stories
In Emmen gaat de bal vanavond om 20.00 uur rollen. Niet van de partij in De Oude Meerdijk? Flitsen van FC Emmen – Jong FC Utrecht komen voorbij in het schakelprogramma van ESPN. FC Utrecht doet vanuit De Oude Meerdijk verslag van de wedstrijd via X en Instagram Stories.