FC Dordrecht - Jong FC Utrecht: een onbeslist spektakelstuk

15 september 2023

Beloftenploeg speelt in Matchoholic Stadion gelijk: 3-3.

Voor Jong FC Utrecht is de eerste oogst van dit seizoen op vreemd terrein een feit. Een punt nam het team van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren vanavond (vrijdag) mee vanuit Dordrecht. Maar dat hadden er ook zomaar drie kunnen zijn. Na 55 minuten spelen gingen de Utrechtse talenten in het Matchoholic Stadion namelijk met 0-3 aan de leiding. Na 95 minuten voetbal stond in Zuid-Holland een 3-3 score op het bord.

Een heerlijke aanval is het, van Jong FC Utrecht. In rap tempo speelt het team van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren dwars door de linies van tegenstander FC Dordrecht heen. Adrian Blake is, tien minuten na de rust, het eindstation. De Engelsman schiet de bal de korte hoek in en daarmee is de 0-3 een feit. 

Beauty van Blake
Voor Blake is het zijn tweede treffer van de avond. En ook al mag ook de 0-3 er zijn: de 0-1 is van heel andere orde. Een wereldgoal. Een poeier van heb ik jou daar. De Engelsman trekt, vanaf de linkerflank, halverwege de eerste helft naar binnen en besluit vanaf een meter of 25 uit te halen. Een verwoestende knal, die goalie Luca Plogmann van FC Dordrecht te machtig is. Het eerste doelpunt van Blake in het shirt van Jong FC Utrecht is er eentje om in te lijsten: 0-1.

Rijks scoort spitsengoal
Vlak voor rust verdubbelt Jong FC Utrecht de marge. Mees Rijks tekent voor zijn tweede treffer van dit seizoen. Hij is er als de kippen bij als Plogmann een bal loslaat en rost van dichtbij het leer tegen de touwen: 0-2. Een verdiende score, voor een sterk en energiek spelend Jong FC Utrecht dat vanuit hoekschoppen én via een machtig schot van Rafik El Arguioui ook al enkele keren gevaarlijk is.

‘t Zand brengt de spanning terug
Hoewel Jong FC Utrecht een puike partij speelt tegen het dit seizoen flink versterkte FC Dordrecht, kunnen de Utrechtse talenten toch niet voorkomen dat de Zuid-Hollanders in de tweede helft terugkomen in de wedstrijd. Dat doen de Dordtenaren via Shiloh ‘t Zand, die na een klein uur spelen voor de 1-3 zorgt en enkele minuten later ook de 2-3 maakt.

Op de valreep dan toch de 3-3
Vanaf dat moment zet de thuisploeg alles op alles om ook nog de gelijkmaker te scoren, terwijl de Utrechters juist met man en macht proberen dat te voorkomen. En dat lukt het talententeam van Van Dinteren zeer behoorlijk. Totdat, diep in blessuretijd, invaller Malhory Noc besluit het van flinke afstand te proberen. Zijn poeier gaat binnen en zorgt ervoor dat FC Dordrecht - Jong FC Utrecht de boeken ingaat als een onbeslist spektakelstuk: 3-3.

Maandag naar Emmen, vrijdag bezoek van SC Cambuur
Lang hebben de spelers en stafleden niet om terug te blikken op het duel met de Dordtenaren. Maandag wacht namelijk al de volgende pot: FC Emmen-uit. Enkele dagen later, op vrijdag 22 september, speelt de beloftenploeg weer een thuiswedstrijd. In Stadion Galgenwaard staat de ploeg van Van Dinteren dan tegenover SC Cambuur. Opgelet: de kaartverkoop voor die wedstrijd loopt tot en met donderdag 21 september 23.59 uur.

FC Dordrecht - Jong FC Utrecht 3-3 (0-2)
27. Adrian Blake 0-1
39. Mees Rijks 0-2
54. Adrian Blake 0-3
58. Shiloh ‘t Zand 1-3
62. Shiloh ‘t Zand 2-3
90+4. Malhory Noc 3-3

Gele kaarten: Shiloh ‘t Zand, Antef Tsoungui (FC Dordrecht), Sil van der Wegen, Silas Andersen (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 1.869.

Scheidsrechter: Kevin Puts.

Opstelling FC Dordrecht:
Luca Plogmann; Abdallah Aberkane (46. Ilias Bronkhorst), Antef Tsoungui, Jop van der Avert (59. Daniel van Vianen), John Hilton; Shiloh ‘t Zand (82. Ruben Kluivert), Jari Schuurman (59. Malhory Noc), Mathis Suray; Adrian Segecic, Joey de Bie, Ilias Sebaoui (59. Tim Receveur).

Opstelling Jong FC Utrecht: 
Kevin Gadellaa; Rickson van Hees, Wessel Kooy, Joshua Mukeh, Nazjir Held; Sil van der Wegen (85. Björn Hardley), Olivier van Eldik, Rafik El Arguioui (63. Jesse van de Haar); Emil Rohd Schlichting (63. Mees Akkerman), Mees Rijks (63. Silas Andersen), Adrian Blake (71. Tobias Augustinus-Jensen).