Zaterdagmiddag 14.30 uur ruim 29 graden, de spelers van FC Utrecht O17 zijn klaar voor de 2e competitiewedstrijd van het seizoen!

De tegenstander vandaag is FC Eindhoven O17, beide teams hebben hun eerste competitiewedstrijd van het seizoen verloren en zullen beide voor de volle winst gaan.

De aftrap vindt plaats op een nat gesproeide fantastische grasmat (mag ook wel eens gezegd worden).

Direct na de aftrap is het FC Utrecht O17 dat meteen de toon zet door er alles aan te zullen doen om de 3 punten op Zoudenbalch te houden.

Op de flanken zijn Melih Junuzov en Björn Menzo keer op keer gevaarlijk en hebben de verdedigers van FC Eindhoven O17 hun handen vol aan de snelle buitenspelers van FC Utrecht O17. De keeper van FC Eindhoven O17 houdt zijn doel schoon met uitstekende reddingen en houdt zo zijn team in de wedstrijd. FC FC Utrecht O17 domineert en probeert voor de rust nog een doelpunt te forceren. In de 43e minuut is het dan bijna raak, een voorzet van links belandt op het hoofd van Mathyas Havelka maar deze bal gaat over het doel. In de 44e minuut leidt FC Utrecht O17 slordig balverlies rond de middenlijn en komt de spits van FC Eindhoven O17 oog in oog met keeper Luca Neu, zijn schot gaat naast.

We gaan de kleedkamer in met een ruststand van 0-0.

FC Utrecht O17 begint na de rust meteen scherp en zet weer vol in op de aanval. In de 2e minuut wordt Björn Menzo gevaarlijk vanaf de rechterkant en komt met een voorzet die voor het doel en over de achterlijn gaat. 4 Minuten later weer een goede aanval van FC Utrecht O17. Spits Zois Karargiris legt een slimme bal breed op Björn Menzo die met een goede voorzet Melih Junuzov voor de goal weet te vinden, zijn schot gaat net over. In de 10e minuut is het dan eindelijk raak, Zois Karargiris weet met een vernietigend schot het net te vinden, 1-0 FC Utrecht O17. Niet veel later weer een goede aanval van FC Utrecht O17. De voorzet van Mathyas Havelka gaat net naast. In de 20e minuut krijgt FC Utrecht O17 een vrije trap op circa 20 meter afstand van het doel. De vrije trap genomen door Zois Karargiris gaat over. In minuut 26 brengt trainer Kevin van Veen twee verse krachten: Rayan El Miloudi en Noël Beulens in voor Melih Junuzov en Raynell Blanker.

FC Utrecht O17 blijft aanvallen maar heeft geen geluk in de afronding. In de blessuretijd weet Björn Menzo met een goede voorzet Mathyas Havelka te bereiken, deze aarzelt niet en brengt de stand op 2-0. Trainer Kevin van Veen brengt Kenji Goes en Remiyan Muthuccumaru in het veld voor de uitstekend spelende Björn Menzo en de doelpuntenmaker Mathyas Havelka.

Eindstand 2-0.

FC Utrecht O17 reist volgende week zaterdag af naar de Herdgang in Eindhoven voor de wedstrijd tegen PSV O17, aanvang 14.30 uur.

Uitslagen zaterdag 9 september:

Desto O11 FC Utrecht O11 3-5
Kon. HFC O13 FC Utrecht O13 2-5
Spartaan '20 O14 FC Utrecht O14 1-1 (verliest na strafschoppen - beker)
FC Utrecht O17 FC Eindhoven O17 2-0