Duizenden kinderen te gast in Stadion Galgenwaard dankzij samenwerking met KSU

05 september 2023

FC Utrecht en KSU slaan handen ineen: Utrechtse kinderen profiteren.

FC Utrecht en de Katholieke Scholenstichting Utrecht (KSU) slaan de handen ineen. Circa 7.500 kinderen op 25 Utrechtse basisscholen worden nog meer met de stad verbonden. De aftrap van deze samenwerking valt samen met de competitiestart van FC Utrecht Vrouwen tegen Feyenoord Vrouwen, op zondag 10 september in Stadion Galgenwaard.

Met de nieuwe samenwerking willen FC Utrecht en KSU de krachten bundelen om kinderen te inspireren en in beweging te brengen. “We kijken enorm uit naar de rentree van ons vrouwenteam op het hoogste niveau”, vertelt Algemeen Directeur Thijs van Es van FC Utrecht. “Dat we tijdens de eerste competitiewedstrijd tegen Feyenoord duizenden kinderen mogen verwelkomen in onze thuishaven door deze samenwerking met de KSU is fantastisch. We zijn als club oprecht betrokken bij onze stad en regio en dat wordt door deze mooie samenwerking onderstreept.”

“Net als FC Utrecht staan wij in het hart van de Utrechtse samenleving”, zegt KSU-bestuursvoorzitter Tjeerd de Jong. ”Ik vind het prachtig dat we samen met FC Utrecht zo’n 7.500 kinderen nog meer kunnen verbinden met de Utrechtse samenleving. Ik kijk uit naar de activiteiten die we met elkaar gaan doen voor de kinderen in Utrecht en ben ervan overtuigd dat deze ervaringen een positieve impact hebben op hun ontwikkeling.”

Voor de aftrap van de samenwerking is gekozen voor de eerste competitiewedstrijd van FC Utrecht Vrouwen in de Azerion Vrouwen Eredivisie tegen Feyenoord Vrouwen. “Hiermee creëren we de droom voor meiden en vrouwen om zich oprecht thuis te voelen bij onze club”, zo verwacht Manager Vrouwenvoetbal Marlou Peeters. “Er is veel talent in de regio, dus we zijn blij dat we hen een podium kunnen bieden. Met het enthousiasme van duizenden kinderen gaan we een mooie partij op de mat leggen.”