Beloftenploeg loopt tegen nederlaag aan in Drenthe

18 september 2023

Jong FC Utrecht verliest in De Oude Meerdijk van FC Emmen: 2-0.

Jong FC Utrecht heeft de punten vanavond (maandag) in Drenthe moeten laten. De Utrechtse talenten verloren in De Oude Meerdijk met 2-0 van FC Emmen. De routiniers Michaël Heylen en Desley Ubbink beslisten de wedstrijd in het voordeel van de Drenten.

Over de rechterflank breekt Mees Akkerman door. De vleugelaanvaller van Jong FC Utrecht houdt de vaart erin én behoudt het overzicht. De voorzet die volgt op Adrian Blake is haarscherp. De Engelsman, drie dagen eerder nog twee keer trefzeker tegen FC Dordrecht, rondt puik af bovendien. Maar er klinkt een fluitsignaal van scheidsrechter Luuk Timmer, die een overtreding heeft geconstateerd. En dus gaat het Utrechtse feestje dat hoort bij de openingstreffer niet door, op het Emmense kunstgras.

Sterke start
Daar begint de ploeg van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren sterk aan de wedstrijd. Al snel sticht basisdebutant Jesse van de Haar gevaar met een schot, en ook Nazjir Held laat de Emmense fans schrikken; al gaat zijn kopbal over het doel. Naarmate de minuten verstrijken in Drenthe, komt de thuisploeg beter in de partij - een match waarin naast Van de Haar trouwens ook Neal Viereck en Silas Andersen voor het eerst in de basiself van Jong FC Utrecht staan. Voor Viereck is FC Emmen-uit zelfs zijn debuut voor de Utrechtse beloftenploeg. Die equipe wordt in de loop van de eerste helft door keeper Calvin Raatsie enkele malen op de been gehouden, en ook door Held; hij haalt een bal van de lijn.

Heylen schiet raak
Maar in de slotfase van de eerste helft slaan de ervaren Emmenaren dan toch toe. De mee naar voren gekomen verdediger Michaël Heylen besluit van afstand te schieten en doet dat met buitengewone precisie. Vanaf een meter of dertig knalt hij de bal de verre hoek in: 1-0.

Kansen op de gelijkmaker
In de tweede helft probeert Jong FC Utrecht het tij te keren, onder anderen via de invallers Rafik El Arguioui, Nordin Bukala, Tobias Augustinus-Jensen, Rickson van Hees en Mees Rijks. En even lijkt dat te lukken. De Domstedelingen krijgen wat meer grip op de tegenstander en daarmee op de wedstrijd, en er komen ook wel wat kansen. Voor Van de Haar bijvoorbeeld, die stuit op Jan Hoekstra. En voor Blake, wiens inzet in de korte hoek door die sluitpost onklaar wordt gemaakt.

Ubbink beslist de partij
Langzaam maar zeker nemen de Emmenaren dan de touwtjes weer in handen. En als een kwartier voor tijd na een slordigheid in de Utrechtse defensie de bal bij Desley Ubbink komt, beslist hij met een inzet van dichtbij de partij: 2-0 voor FC Emmen. 

Vrijdag komt SC Cambuur op bezoek
De volgende pot voor Jong FC Utrecht: SC Cambuur-thuis. Het duel met de Friezen wordt vrijdag gespeeld in Stadion Galgenwaard. Nog tot en met donderdag zijn in de Fanshop en online tickets voor het treffen met de geel-blauwen verkrijgbaar. 

FC Emmen - Jong FC Utrecht 2-0 (1-0)
41. Michaël Heylen 1-0
74. Desley Ubbink 2-0

Gele kaarten: Patrick Brouwer, Joey Konings, Ben Scholte (FC Emmen), Nazjir Held, Yannick Leliendal, Tobias Augustinus-Jensen, Joshua Mukeh, Silas Andersen (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 6.731.

Scheidsrechter: Luuk Timmer.

Opstelling FC Emmen:
Jan Hoekstra; Patrick Brouwer, Michaël Heylen, Julius Dirksen, Jeff Hardeveld (87. Dennis Vos); Jorrit Smeets (62. Lucas Bernadou), Jari Vlak, Ben Scholte; Joey Konings (71. Rui Mendes), Piotr Parzyszek (70. Ahmed El Messaoudi), Desley Ubbink.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Calvin Raatsie; Achraf Boumenjal (81. Rickson van Hees), Neal Viereck, Joshua Mukeh, Nazjir Held (65. Nordin Bukala); Silas Andersen, Yannick Leliendal, Lynden Edhart (46. Rafik El Arguioui); Mees Akkerman, Jesse van de Haar (81. Mees Rijks), Adrian Blake (65. Tobias Augustinus-Jensen).