Beloftenploeg hervat competitie in Dordrecht

15 september 2023

Voor Jong FC Utrecht gaat vanavond (vrijdag) de Keuken Kampioen Divisie weer verder.

FC Dordrecht-uit. Daarmee begint Jong FC Utrecht vanavond (vrijdag) aan de tweede fase van dit seizoen, nadat de ploeg van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren afgelopen weekend niet in actie kwam vanwege de interlandperiode. In het Matchoholic Stadion gaat de bal om 20.00 uur rollen.

Perfect op eigen veld, nog zonder oogst op vreemd terrein. Zo valt het eerste deel van de competitie van Jong FC Utrecht kort en bondig samen te vatten. De Utrechtse talenten versloegen in Stadion Galgenwaard FC Groningen met 1-0 en waren op Sportcomplex Zoudenbalch met diezelfde score Roda JC Kerkrade de baas. In uitduels lukte het de Utrechters nog niet te oogsten. In Wijdewormer werd met 1-0 verloren van Jong AZ en in Venlo was VVV met 4-1 te sterk.

Dordtenaren hebben Belgische topscorer
FC Dodrecht won één keer, speelde twee maal gelijk en verloor één duel dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen. Wat opvalt, is dat de Dordtenaren in elk van de vier wedstrijden die ze speelden, twee goals incasseerden. In aanvallend opzicht is Mathis Suray tot nu toe het goudhaantje van de Zuid-Hollanders. De Belg, opgeleid door RSC Anderlecht, is met drie doelpunten op dit moment de topscorer van de ploeg van trainer/coach Michele Santoni.

Weerzien met oude bekenden
Het uitduel met FC Dordrecht betekent een weerzien met onder anderen Ruben Kluivert (52 duels in Jong FC Utrecht, 16 wedstrijden in het eerste elftal) en Rocco Robert Shein (32 partijen in Jong FC Utrecht, 8 optredens in het eerste elftal), maar ook met oud-jeugdspelers Jeffrey Owusu en Joey de Bie. De Bie speelde in Utrecht samen met onder anderen huidig Jong FC Utrecht’ers Olivier van Eldik, Sep van der Heijden en Ivar Jenner.

Aan elkaar gewaagd
Veertien keer stonden Jong FC Utrecht en FC Dordrecht in de Eerste Divisie tegenover elkaar. In vijf gevallen wonnen de Utrechtse talenten, zes maal pakten de Dordtenaren de volle buit en drie keer werd het gelijk. Beide ploegen zijn dus aan elkaar gewaagd, al waren de laatste drie onderlinge ontmoetingen wel telkens een voltreffer voor de Zuid-Hollanders.

Live updates via X en Instagram Stories
De wedstrijd FC Dordrecht – Jong FC Utrecht begint om 20.00 uur. Flitsen van het duel komen voorbij in ESPN’s programma Voetbal op Vrijdag. Vanuit Dordrecht doet FC Utrecht rechtstreeks verslag van de wedstrijd via X en Instagram Stories.