Beloften jagen in Stadion Galgenwaard op primeur

22 september 2023

Duel tussen Jong FC Utrecht en SC Cambuur begint vanavond (vrijdag) om 20.00 uur.

Keuken Kampioen Divisie-voetbal vanavond (vrijdag) in Utrecht. In Stadion Galgenwaard staat Jong FC Utrecht tegenover SC Cambuur. Het duel tussen de Utrechtse beloftenploeg en de Friezen begint om 20.00 uur.

Kansen op succes waren er absoluut voor Jong FC Utrecht, afgelopen maandag in Emmen. Maar in De Oude Meerdijk viel tegen de plaatselijke FC het kwartje voor de ploeg van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren net even de verkeerde kant op: 2-0 werd het voor de Emmenaren. Drie dagen eerder ging het Utrechtse beloftenteam al op bezoek bij FC Dordrecht. Die spectaculaire partij eindigde in 3-3. Adrian Blake (twee goals) en Mees Rijks namen in ‘Dordt’ de Utrechtse doelpuntenproductie voor hun rekening.

Friezen op derde plek
SC Cambuur kwam afgelopen zondag voor het laatst in actie. Invaller Youns El Hilali besliste de wedstrijd tegen Willem II in het voordeel van de Friezen: 1-0. Het SC Cambuur van Sjors Ultee staat mede dankzij die driepunter nu derde in de Keuken Kampioen Divisie. Jong FC Utrecht speelde de voorbije weken ook al tegen huidig koploper Roda JC Kerkrade (winst voor de Utrechters), het als tweede geklasseerde VVV-Venlo (nederlaag), nummer vijf FC Groningen (1-0 voor Jong FC Utrecht, in Stadion Galgenwaard) en het als zesde gerangschikte Jong AZ.

De zinnen gezet op een primeur
Winnen van SC Cambuur: het zou voor Jong FC Utrecht een primeur zijn. Tot nu toe stonden de talenten uit Utrecht tien keer tegenover de Friezen in de Eerste Divisie. Drie keer eindigde zo’n onderlinge ontmoeting onbeslist, zeven maal zegevierden de geel-blauwen uit Leeuwarden.

Geen kaartverkoop meer
De kaartverkoop voor Jong FC Utrecht – SC Cambuur is gisteravond reeds gesloten. Het servicepunt van FC Utrecht Ticketing is vanavond vanaf 19.00 uur geopend. Vanaf dat moment gaan ook de poorten van Stadion Galgenwaard open.

Live updates via X en Instagram Stories
Flitsen van de wedstrijd Jong FC Utrecht – SC Cambuur komen vanavond voorbij in ESPN’s programma Voetbal op Vrijdag. FC Utrecht doet van het Keuken Kampioen Divisie-onderonsje live verslag via X en Instagram Stories.