15.000 euro vanuit VriendenLoterij voor Feelee

07 september 2023

Innovatie uit FC Utrecht Next-netwerk krijgt financiële impuls.

FC Utrecht hecht veel waarde aan het mentale welzijn van spelers. Feelee, een app die gericht is op het verbeteren van de mentale gezondheid van jongeren, heeft een financiële impuls gekregen van 15.000 euro vanuit de VriendenLoterij. Feelee werd eerder dit jaar genomineerd voor Maatschappelijk Project van het Jaar.

De app is ontwikkeld in reactie op de toenemende mentale druk die jongeren ervaren, met name als gevolg van gebeurtenissen zoals de coronacrisis. Met jongeren die vaak uren per dag doelloos op hun telefoon doorbrengen, biedt Feelee een slimme oplossing door hen te stimuleren hun telefoon te gebruiken voor positieve doeleinden, om zo hun mentale gezondheid te verbeteren.

Feelee is een innovatie voortgekomen uit het Garage2020-netwerk, in samenwerking met Odido. De app werd aanvankelijk getest in de Academie van FC Utrecht, waar het positieve resultaten liet zien op het gebied van het voorkomen van mentale problemen en het verbeteren van voetbalprestaties onder jonge spelers. De jongeren ervaren na de pilot minder last van gevoelens zoals angst en depressie en zijn beter in staat om in hun team aan te geven wat ze nodig hebben van elkaar. 

Met het bedrag heeft FC Utrecht plannen om de Feelee-app te introduceren in de wijk Overvecht, waar de club actief is bij Partnerclub SVO De Dreef. Samen streven ze ernaar om een positieve impact te maken in de wijk en het welzijn van jongeren te bevorderen.