10 weetjes over Heracles Almelo - FC Utrecht

14 september 2023

Over Ron Jans, Emil Hansson, 899 uitduels en nog veel meer.

Heracles Almelo-uit is voor FC Utrecht de eerste wedstrijd onder leiding van Hoofdtrainer Ron Jans. 10 weetjes over het duel van zaterdagavond in Erve Asito, powered by Unibet.

De vorige 2 bezoeken van FC Utrecht aan Erve Asito leverden geen punten op. Het werd 4-1 en 1-0 voor de ploeg uit Overijssel, die afgelopen seizoen in de Keuken Kampioen Divisie speelde en nu dus weer is teruggekeerd op het hoogste niveau.

De laatste uitzege van FC Utrecht in Almelo dateert van 15 december 2019. Het werd toen 1-3 voor de Domstedelingen. Bart Ramselaar (2 stuks) en Gyrano Kerk namen de Utrechtse doelpuntenproductie toen voor hun rekening.

FC Utrecht staat na 4 speeldagen nog met lege handen. Nooit eerder verloor de Utrechtse FC de eerste 4 wedstrijden van een nieuw Eredivisieseizoen.

Heracles Almelo heeft na 3 wedstrijden 6 punten en is daarmee bezig aan de beste seizoensstart in de Eredivisie sinds 2015/2016.

Hoofdtrainer Ron Jans van FC Utrecht bleef in de laatste 4 wedstrijden die hij coachte tegen Heracles Almelo ongeslagen.

Heracles Almelo-uit is voor FC Utrecht de 900ste uitwedstrijd in de Eredivisie. Alleen PSV, Ajax, Feyenoord, Sparta Rotterdam en FC Twente tikten die mijlpaal al eerder aan. Ron Jans was oefenmeester van FC Twente toen die club op 5 december 2020 zijn 900ste uitwedstrijd speelde. Toen wonnen de Tukkers in Amsterdam met 1-2 van Ajax.

Emil Hansson is sinds het begin van vorig seizoen in de 39 wedstrijden waarin hij namens Heracles Almelo speelde rechtstreeks betrokken bij 38 doelpunten. De Zweed maakte er 17 en bereidde er 21 voor.

Alleen Bert Jacobs (741 wedstrijden) en Han Berger (637 duels) hebben in de Eredivisie als oefenmeester meer ervaring dan Ron Jans, die 570 partijen coachte.

Jans won als trainer van PEC Zwolle en FC Twente zijn eerste wedstrijd in de Eredivisie. Als oefenmeester van FC Groningen en sc Heerenveen verloor hij zijn eerste partij in de hoogste divisie.

Met 4 verschillende clubs won Jans in de Eredivisie van Heracles Almelo. Hij kan de eerste trainer worden die met 5 verschillende teams van de Heraclieden wint in de Eredivisie.