Vanmiddag stond er een belangrijk duel voor FC Utrecht O18 op het programma. Sparta Rotterdam O18 kwam op bezoek, en voor de thuisploeg was het een kwestie van aanhaken of niet. Zou de thuisploeg de broze opgaande lijn die het te pakken heeft kunnen vasthouden en daarop kunnen voortborduren? Immers, de goede 2e helft van vorige week bij Ajax O18 was al een veeg teken van vooruitgang.

Spoileralert: het venijn zat tegen Sparta Rotterdam O18 in de staart. Pas in de 86e minuut wist de thuisploeg de ban te breken en te scoren. Hadden ze daarvoor dan geen mogelijkheden gehad? Nou, wis en waarachtig wel! De vele kansen en mogelijkheden waren alleen niet aan hen besteed, waardoor de wedstrijd lang spannend bleef. Zo'n wedstrijd was het: degene die scoort, die zou de 3 punten in de tas kunnen stoppen.

Gelukkig waren ze dus voor de Utrechtse jongelingen, maar oh, oh, oh wat maakten ze het spannend. Invaller Gustav Arcos Sundqvist gaf de beslissende voorzet die Tijn den Boggende met het hoofd naar de verre hoek stuurde. 1-0 In de 86e minuut.

Opgeluchte gezichten, na het laatste fluitsignaal van arbiter van Hal. Trainer Ferdi Vierklau:" We hebben het lang spannend gehouden, inderdaad. Maar gezien de vele kansen die wij creëerden ben ik hoopvol gestemd, dat we opgaande lijn te pakken hebben en het goede gevoel kunnen meenemen naar de volgende wedstrijd."

Die volgende wedstrijd is komende zaterdag, uit bij ADO Den Haag O18. De wedstrijd op sportpark De Aftrap begint om 12.30 uur.

FC Utrecht O18 - Sparta Rotterdam O18 1-0
86. 1-0 Tijn den Boggende