TOP Oss-uit op de rol voor Jong FC Utrecht

23 oktober 2023

Beloftenploeg vanavond (maandag) in actie in Frans Heesen Stadion.

Jong FC Utrecht speelt vanavond (maandag) een uitwedstrijd tegen TOP Oss. Het duel met de hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie begint in het Frans Heesen Stadion om 20.00 uur.

Was de beloftenploeg van FC Utrecht afgelopen vrijdag klaar om na een korte break vanwege een interlandperiode de draad weer op te pakken in de Keuken Kampioen Divisie; Pluvius dacht daar anders over. De hevige regenval in het midden van het land zorgde ervoor dat het veld van Sportcomplex Zoudenbalch onbespeelbaar werd en dat er dus een streep moest door het duel met Jong PSV.

Ossenaren sluiten de rij
TOP Oss, waar Jong FC Utrecht vanavond op bezoek gaat, kwam vrijdag wel in actie. Op het kunstgrasveld van het AFAS Trainingscomplex werden de Ossenaren afgetroefd door Jong AZ. Het werd 3-0 voor de Noord-Hollanders en daarmee was de achtste nederlaag van het seizoen een feit voor Tot Ons Plezier, dat met vier punten op dit moment hekkensluiter is van de Keuken Kampioen Divisie.

Nooit onbeslist
Uitduels met TOP Oss: Jong FC Utrecht heeft er door de jaren heen zelden punten in geoogst. Van de zes keer dat de Utrechtse talenten op bezoek gingen bij de Brabanders, wonnen ze één maal. Dat was op 30 april 2021. Doelpunten van Jeredy Hilterman (2), Oussama Alou en Aurelio Oehlers zorgden voor een 0-4 score in het voordeel van de Utrechtse beloftenploeg. Eerste Divisie-onderonsjes tussen Jong FC Utrecht en TOP Oss eindigden nog nooit onbeslist: veertien keer kwamen beide ploegen elkaar tegen in competitieverband. Vijf maal wonnen de Utrechters, negen keer pakten de Ossenaren de winst.

Weerzien met Havekotte en Troupée
TOP Oss-uit is ook een weerzien met diverse oude bekenden. Wat te denken van keeper Mike Havekotte, die jarenlang in de jeugdopleiding van FC Utrecht speelde en ook uitkwam voor Jong FC Utrecht. En sinds een week is TOP Oss ook de club van Giovanni Troupée. De winnaar van de David di Tommaso Trofee van seizoen 2016/2017 is bij de ploeg van trainer Ruud Brood neergestreken na een avontuur bij het Bulgaarse Lokomotiv Plovdiv.

Live verslag via X en Instagram Stories
Flitsen van de wedstrijd TOP Oss – Jong FC Utrecht komen voorbij in het programma Keuken Kampioen Divisie Live op ESPN. Daarnaast doet FC Utrecht van het duel in het Frans Heesen Stadion live verslag via X en Instagram Stories.