Koploper FC Utrecht Vrouwen aan de bak in Eindhoven

20 oktober 2023

Ploeg van Linda Helbling vanavond (vrijdag) in actie tegen PSV Vrouwen.

FC Utrecht Vrouwen gaat vanavond (vrijdag) op jacht naar de vijfde zege van dit seizoen. Het team van Hoofdtrainer Linda Helbling speelt een uitwedstrijd tegen PSV Vrouwen. De bal gaat op PSV Campus de Herdgang om 19.30 uur rollen.

Afgelopen week liep FC Utrecht Vrouwen tegen het eerste puntenverlies van dit seizoen aan. In een drijfnat Stadion Galgenwaard eindigde het waterballet met ADO Den Haag Vrouwen onbeslist: 0-0. De maximale score heeft FC Utrecht Vrouwen neergezet in uitpartijen dit deze jaargang. De Utrechtse voetbalsters wonnen in september in Zwolle van PEC Zwolle Vrouwen (3-4) en versloegen eerder deze maand in Velsen-Zuid ook Telstar Vrouwen: 1-2.

PSV Vrouwen op eigen veld foutloos
Voor tegenstander PSV Vrouwen geldt juist dat die equipe op eigen veld nog foutloos is. De Brabantse vrouwen klopten Telstar Vrouwen (5-0) en AZ Vrouwen (5-1) overtuigend. Op vreemd terrein wonnen de Eindhovense voetbalsters nog niet. En in de vorige twee wedstrijden (2-0, PEC Zwolle Vrouwen-uit en 1-0, Fortuna Sittard Vrouwen-uit) bleven niet alleen de punten uit, maar ook doelpunten achterwege.

FC Utrecht Vrouwen aan kop
Als koploper gaat FC Utrecht Vrouwen speelronde 6 van dit seizoen in de Azerion Vrouwen Eredivisie in. De formatie van Helbling heeft dertien punten; zes meer dan PSV Vrouwen, dat op de vijfde plaats staat.

Live updates via Instagram Stories
PSV Campus de Herdgang is het decor van PSV Vrouwen – FC Utrecht Vrouwen, een wedstrijd die om 19.30 uur begint. FC Utrecht verzorgt updates over het duel via Instagram en Facebook. Samenvattingen van de wedstrijden van FC Utrecht Vrouwen zijn te zien op het YouTube-kanaal van FC Utrecht.