Een volle voetbalweek voor FC Utrecht, dat is het deze week. Dinsdag (RKC Waalwijk-thuis, beker) en zondag (FC Twente-thuis, Eredivisie) komt het eerste elftal van FC Utrecht in actie. Ook voor Jong FC Utrecht staan twee duels op de rol: naast het treffen van vanavond met MVV Maastricht speelt de beloftenploeg zaterdag een uitpartij tegen FC Den Bosch. En FC Utrecht Vrouwen speelt ook: zondag, uit tegen Ajax Vrouwen.

De veertiende onderlinge ontmoeting
Jong FC Utrecht – MVV Maastricht is dus het duel waarmee die goedgevulde voetbalweek begint. Aan de vorige editie van dat onderonsje bewaren de Utrechters goede herinneringen. Op 14 november 2022 werd het 3-0 op Sportcomplex Zoudenbalch, waar Derensili Sanches Fernandes en Mees Rijks (2) voor de Utrechtse doelpunten zorgden. Door de jaren heen stonden Jong FC Utrecht en MVV Maastricht in de Eerste Divisie dertien keer tegenover elkaar. Vier keer was er winst voor de Utrechters, zeven maal wonnen de Limburgers en twee keer eindigde het onbeslist.

Kostons het Maastrichtse goudhaantje
MVV Maastricht won van de eerste vier duels van dit seizoen er twee, om vervolgens van de zeven partijen die volgden er slechts één te winnen. Koen Kostons is in aanvallende zin met kop en schouders de meest productieve speler in de selectie van de Sterrendrager. Niet alleen gaat hij aan kop van het topscorersklassement van de Limburgers (Kostons maakte 6 goals, drie keer zoveel als op één na productiefste MVV’er), ook bereidde hij de meeste treffers voor (4, twee keer zoveel als de nummer twee van die ranking).

Geen kaartverkoop meer
De kaartverkoop voor Jong FC Utrecht – MVV Maastricht is gisteravond reeds gesloten. Sportcomplex Zoudenbalch gaat vanavond, voor wie een ticket heeft, vanaf 19.00 uur open.

Live op tv, ook updates via X en Instagram Stories
De wedstrijd Jong FC Utrecht – MVV Maastricht wordt rechtstreeks uitgezonden op ESPN. FC Utrecht doet vanuit Sportcomplex Zoudenbalch bovendien live verslag via X en Instagram Stories.