De namen van de tegenstanders zijn alles behalve de minste: FC Groningen, Roda JC Kerkrade en SC Cambuur. En toch legde Jong FC Utrecht ze dit seizoen stuk voor stuk over de knie in thuiswedstrijden. In Stadion Galgenwaard werden de Groningers en de Friezen geklopt, op Sportcomplex Zoudenbalch gingen de Limburgers over de knie. Drie opeenvolgende thuiszeges dus voor de beloftenploeg uit de Domstad, en dat is een evenaring van een uit 2019 stammend record.

Jonger dan ooit
De status van de tegenstanders maakt die zegereeks op zich al bijzonder. Het feit dat Jong FC Utrecht dit jaar met een jonger team dan ooit speelt, geeft de resultaten extra glans. In alle zeven competitieduels die de Utrechtse beloftenploeg speelde, lag de gemiddelde leeftijd ruim onder de 20 jaar (variërend van 19,4 jaar tot 19,7 jaar). In de top 20 met jongste Jong FC Utrecht-teams in wedstrijden in de Eerste Divisie, komen de zeven ploegen die door Hoofdtrainer Ivar van Dinteren deze jaargang werden opgesteld allemaal voor.

Rijks heeft top drie in vizier
Mees Rijks voert met drie treffers de teamtopscorersranglijst van dit seizoen aan bij Jong FC Utrecht. De aanvaller scoorde in totaal achttien keer namens de Utrechtse beloftenploeg in de Keuken Kampioen Divisie. Alleen Sylla Sow (19), Jeredy Hilterman (27) en Nick Venema (43) maakten in de Eerste Divisie meer goals namens Jong FC Utrecht dan Rijks.

Van Gastel debuteert op Bredase bank
Jong FC Utrecht heeft na zeven partijen tien punten verzameld. Dat zijn er drie meer dan NAC Breda, dat na vijf duels afscheid nam van trainer Peter Hyballa. Ton Lokhoff nam tijdens de vorige twee partijen de honneurs waar. Lokhoff zag NAC Breda met 3-1 verliezen in Venlo van VVV en op eigen veld met 1-3 onderuit gaan tegen FC Emmen. In de wedstrijd van vanavond maakt Jean-Paul van Gastel zijn debuut als trainer/coach van de Bredanaars.

Geen kaartverkoop meer
De kaartverkoop voor Jong FC Utrecht – NAC Breda is gisteravond reeds gesloten. Het servicepunt van FC Utrecht Ticketing is vanavond vanaf 19.00 uur geopend. Vanaf dat moment gaan ook de poorten van Stadion Galgenwaard open.

Live op tv, ook updates via X en Instagram Stories
De wedstrijd Jong FC Utrecht – NAC Breda wordt rechtstreeks uitgezonden op ESPN. FC Utrecht doet van het onderonsje in Stadion Galgenwaard bovendien live verslag via X en Instagram Stories.