Jong FC Utrecht blijft ongeslagen op eigen veld: remise tegen NAC Breda

02 oktober 2023

Utrechtse talenten spelen in Stadion Galgenwaard met 1-1 gelijk tegen Brabanders.

De ongeslagen thuisreeks van de beloftenploeg van FC Utrecht is voortgezet. Na achtereenvolgende overwinningen op FC Groningen, Roda JC Kerkrade en SC Cambuur speelde het team van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren vanavond (maandag) in Stadion Galgenwaard gelijk tegen NAC Breda. Een spannende pot eindigde in 1-1. 

Als Alberto Tomba in zijn beste dagen slalomt Emil Rohd Schlichting na een half uur spelen door de defensie van NAC Breda. De ene na de andere Brabander geeft de rappe Deen van Jong FC Utrecht zo het nakijken. Wat volgt is een afgemeten voorzet. Die door Sil van der Wegen op waarde wordt geschat. De aanvallende middenvelder staat waar hij moet staan en tikt van dichtbij de bal in het doel. Met zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal helpt hij Jong FC Utrecht aan een 1-0 voorsprong tegen NAC Breda.

Blake zorgt voor gevaar
Even later is Adrian Blake bijna trefzeker. Een lange bal valt tussen de verdediging van NAC Breda en de Bredase doelman Tein Troost. Met vallen en opstaan lijkt Blake op weg naar een verdubbeling van de marge, maar de Brabanders slagen er uiteindelijk toch in om de bal weg te werken. 

Gelijkmaker na uur spelen
Jong FC Utrecht incasseert na dik een uur spelen de gelijkmaker. Van dichtbij wordt de bal achter keeper Calvin Raatsie gewerkt. Een eigen doelpunt: 1-1. Raatsie voorkomt in de eerste helft met een knappe save al een tegentreffer van Tom Boere en behoedt het team in de slotfase met een katachtige reactie na een door Joshua Mukeh van richting veranderd schot van een nederlaag.

Dreiging in slotfase
Ook Jong FC Utrecht is in het tweede deel van de partij nog gevaarlijk. Nazjir Held probeert het van ver, Tobias Augustinus-Jensen produceert een poeier die door Troost wordt gepakt. In de slotfase, als naast Augustinus-Jensen ook Jesse van de Haar, Mees Akkerman en Rafik El Arguioui zijn ingevallen om de voorhoede van nieuwe impulsen te voorzien, is de Utrechtse beloftenploeg nog wel regelmatig dreigend. Maar een late winnende treffer zoals eerder dit seizoen tegen Roda JC Kerkrade en SC Cambuur blijft deze keer achterwege. 

Vrijdag naar Helmond Sport 
Opnieuw een Brabantse tegenstander voor Jong FC Utrecht, aanstaande vrijdag. Dan gaan de beloften namelijk op bezoek bij Helmond Sport. Dat duel begint om 20.00 uur. Dat geldt ook voor de volgende thuiswedstrijd van Jong FC Utrecht, op vrijdag 20 oktober. Het team van Van Dinteren neemt het dan op tegen Jong PSV op Sportcomplex Zoudenbalch. Tickets voor dat duel zijn HIER verkrijgbaar. 

Jong FC Utrecht - NAC Breda 1-1 (1-0)
30. Sil van der Wegen 1-0
62. Wessel Kooy (eigen doelpunt) 1-1

Gele kaarten: Calvin Raatsie, Mees Akkerman (Jong FC Utrecht), Sabir Agougil (NAC Breda).

Toeschouwers: 678.

Scheidsrechter: Jesse Rozendal.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Calvin Raatsie; Rickson van Hees, Wessel Kooy (67. Neal Viereck), Joshua Mukeh, Nazjir Held (75. Nordin Bukala); Silas Andersen, Yannick Leliendal, Sil van der Wegen (67. Rafik El Arguioui); Emil Rohd Schlichting (61. Mees Akkerman), Mees Rijks (88. Jesse van de Haar), Adrian Blake (61. Tobias Augustinus-Jensen).

Opstelling NAC Breda:
Tein Troost; Martin Koscelnic, Rowan Besselink, Jan van den Bergh, Boy Kemper, Victor Wernersson (61. Roy Kuijpers); Dominik Janosek, Sabir Agougil (61. Matthew Garbett), Clint Leemans; Tom Boere (90+7. Thomas Marijnissen), Sigurd Haugen.