Jans: ‘Wij willen een serie neerzetten’

27 oktober 2023

Fortuna Sittard volgende opponent in speelronde tien.

FC Utrecht reist morgen (zaterdag) af naar Limburg voor de Eredivisiewedstrijd tegen Fortuna Sittard. In het Fortuna Sittard Stadion wordt er om 21.00 uur afgetrapt. Vanuit het FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht blikt Hoofdtrainer Ron Jans vooruit op het treffen met de Sittardenaren.

“Één dag, het leven gaat steeds weer vooruit en we zijn er nog lang niet”, reageert Jans op de vraag hoelang hij nog heeft nagenoten van de overwinning op Ajax. “Woensdagavond hebben we Technische Avond gehad en dan krijg je ook alles te horen en dan maak je dat mee. Ik heb echt wel meegekregen hoe groot de vreugde allemaal was, het moment is top en de tegenstander om het tegen te doen is ook geweldig. Maar nu Fortuna”, gaat de oefenmeester verder.

“Fortuna begon echt goed aan het seizoen, goed georganiseerd en een paar goede resultaten tegen Feyenoord-uit en Ajax-thuis”, licht Jans de tegenstander van zaterdag uit. “Wij hebben nu gewonnen en wij willen een serie neerzetten. Zij willen de draad weer oppakken. Ik denk dat wij een heel agressief Fortuna Sittard gaan zien. Ik ken de trainer heel goed, hij heeft wel in zich de ploeg goed neer te zetten, tactisch maar ook mentaal.”

Jans kan met een bijna complete selectie toewerken naar het treffen met de Limburgers, zo vertelt hij: “Het wordt steeds mooier. Zidane Iqbal heeft alleen het begin van de training meegetraind maar die komt er ook weer aan. Nick Viergever is nog geschorst en dan blijft op dat moment alleen nog Ivar Jenner in de lappenmand.”

Bekijk hier de volledige Match Preview in aanloop naar Fortuna Sittard – FC Utrecht, met voorbeschouwingen met Hoofdtrainer Ron Jans en Can Bozdogan.