Jans: ‘Motiveren hoef je niet, iedereen wil erbij zijn’

20 oktober 2023

Toeleven naar FC Utrecht – Ajax in uitverkocht Stadion Galgenwaard.

Op een kletsnat FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht werkt FC Utrecht toe naar de thuiswedstrijd tegen Ajax. Voor zondag, als om 12.15 uur de bal gaat rollen in Utrecht, zijn alle beschikbare kaarten inmiddels over de toonbank gegaan.

“We hebben vorige week met name getraind hoe we wilden verdedigen tegen NEC, met hoog druk, iets lagere druk en hele lage druk”, antwoordt Jans op de vraag hoe hij de competitieloze periode heeft ingevuld. “We hebben twee weken lang geprobeerd de spelers zoveel mogelijk in scoringsposities te brengen omdat we goals goed kunnen gebruiken. Vanaf gisteren is de blik tactisch helemaal gericht op Ajax”, gaat de Hoofdtrainer verder.

Over wat Jans van de tegenstander van zondag kan verwachten vertelt hij het volgende: “Motiveren hoef je niet, iedereen wil erbij zijn. Ik weet wat we van onszelf willen verwachten. Dat is dat we nu eindelijk in een thuiswedstrijd de verkramping eraf leggen, durven, vrijuit spelen en daar hebben we de steun van het publiek heel hard bij nodig. Dan kan het best eens heel leuk worden.”

Nick Viergever is zondag geschorst en zal dus niet van de partij zijn. Op de vraag hoe de ploeg er verder fysiek voorstaat reageert de oefenmeester het volgende: “Zidane Iqbal is er nog niet bij en ter beoordeling zijn nog Hidde ter Avest en Bart Ramselaar omdat ze terugkomen van spierklachten.”

Bekijk hier de volledige Match Preview in aanloop naar FC Utrecht – Ajax met voorbeschouwingen met Hoofdtrainer Ron Jans en Mike van der Hoorn.