Jans: ‘Het is herfst, dan moet je stormen’

30 oktober 2023

FC Utrecht werkt toe naar eerste bekerronde TOTO KNVB Beker.

Twee dagen na het gelijkspel in Limburg tegen Fortuna Sittard, heeft FC Utrecht het vizier alweer gezet op de volgende wedstrijd. Morgen (dinsdag) wacht RKC Waalwijk in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker. In Stadion Galgenwaard wordt er om 21.00 uur afgetrapt.

Vanuit het FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht beschouwt Hoofdtrainer Ron Jans voor: “Als je zo’n toernooi een keer hebt gewonnen en we hebben met PEC Zwolle ook eens in de finale gestaan en verloren, dan weet je wat het doet met eigenlijk iedereen. Dan haal je Europees voetbal, dat zijn prachtige momenten. Je moet eerst zover komen dat je richting finale gaat en dan gaat het nog meer leven, dat begint morgen.”

Anthony Descotte moest zaterdag het veld geblesseerd verlaten in Sittard. Over zijn situatie vertelt de oefenmeester het volgende: “Zorgelijk, vanmiddag krijgt hij een MRI, daar zal meer duidelijkheid uitkomen. Het was wel iets beter dan afgelopen zaterdag, maar hij kan de knie nog steeds niet goed buigen dus we maken ons wel zorgen.” Jans kan dinsdag wel weer beschikken over Nick Viergever, die terugkeert na een schorsing: “Op Iqbal en Jenner na is verder iedereen aan boord.”

Op de vraag hoe FC Utrecht ervoor moet zorgen om een ronde verder te komen is Jans duidelijk: “Het is herfst, dan moet je stormen.”

Bekijk hier de volledige Match Preview, met interviews met Hoofdtrainer Ron Jans en Modibo Sagnan.