Jans: ‘Dan moet je opstaan’

05 oktober 2023

FC Volendam en FC Utrecht trappen speelronde 8 in Eredivisie af.

FC Utrecht reist morgen (vrijdag) af naar het Kras Stadion in Volendam om het op te nemen tegen FC Volendam. Vanuit het FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht blikt Hoofdtrainer Ron Jans vooruit op het treffen met de Noord-Hollanders.

“Je moet je weer oprichten. Na die zondag, in dit geval, moet je het loslaten en weer naar Volendam werken. Die komt al op vrijdag en dat is morgen”, vertelt Jans vanuit Overvecht.

Over hoe zijn ploeg fysiek uit de strijd is gekomen na de thuisnederlaag tegen Almere City FC vertelt Jans het volgende: “Hidde Ter Avest heeft een liesblessure opgelopen. Het positieve is dat een aantal jongens weer aansluiten bij de selectie. Jens Toornstra en Anthony Descotte zijn er nu weer helemaal bij. Souffian El Karouani sluit ook weer aan en Taylor Booth zit weer bij de selectie. Het is nog wel vroeg voor hem (Taylor Booth red.) maar dat zijn wel positieve ontwikkelingen.” Hugo Novoa is geschorst voor het duel met FC Volendam.

“Het is de enige ploeg die onder ons staat en ze zullen ook bloed ruiken”, zegt Jans over de tegenstander van morgenavond. “Wij zien dit vooral als een kans voor ons om omhoog te komen. We krijgen kritiek en voor een groot gedeelte ook terecht, maar dan moet je opstaan en niet je pootjes laten hangen.”

Ook in Volendam zit het uitvak tot de nok toe vol met FC Utrecht-supporters. Jans prijst de steun van de supporters in de afgelopen wedstrijden: “Soms is het best lastig om supporter te zijn, want dan gaat het niet goed en dat begrijp ik volkomen. Ik ben tot nu toe hartstikke enthousiast over onze supporters. Uit bij Heracles Almelo was natuurlijk geweldig, uit bij NEC vond ik dat ze heel sportief en positief waren na afloop. Dat het minder positief was na de wedstrijd tegen Almere dat begrijp ik wel en daar moeten we maar gewoon tegen kunnen.”

Bekijk hier de volledige Match Preview in aanloop naar FC Volendam – FC Utrecht, met talloze feitjes & weitjes en volledige voorbeschouwingen met Hoofdtrainer Ron Jans en middenvelder Oscar Fraulo.