Frederick Reuter met Oranje Onder 17 naar Cyprus

16 oktober 2023

Verdediger van FC Utrecht opgenomen in toernooiselectie.

Verdediger Frederick Reuter van FC Utrecht behoort tot de selectie van Oranje Onder 17 voor een toernooi in Cyprus. Het FC Utrecht-talent is één van de 23 spelers die door bondscoach Alexander Palland is opgeroepen voor het evenement dat later deze maand plaatsvindt.

Waar veel Onder 17-landenploegen in deze periode van het jaar de eerste fase van de kwalificatie voor het komende EK afwerken, geldt dat niet voor Oranje Onder 17. Die ploeg is, op basis van sterke prestaties in het recente verleden, als enige op sportieve gronden vrijgesteld van deelname aan de eerste kwalificatieronde voor het Europees Kampioenschap. Dat wordt gehouden in Cyprus, waardoor Cyprus Onder 17 automatisch geplaatst is voor het toernooi en zich dus ook niet hoeft te kwalificeren.

Aangevuld met de Onder 17-ploegen van Polen en Portugal spelen de talenten uit Nederland en Cyprus een toernooi in Cyprus. Oranje Onder 17 begint met een duel met de talenten uit het gastland op dinsdag 24 oktober en komt daarna in actie tegen Polen Onder 17 (vrijdag 27 oktober) en Portugal Onder 17 (maandag 30 oktober).

Voor FC Utrecht’s Reuter lonkt een debuut in Oranje Onder 17. De verdediger speelde eerder al jeugdinterlands voor Oranje Onder 15 en Oranje Onder 16.

De selectie van Oranje Onder 17:
Aaron Bouwman (Ajax), Aymean El Hani (Ajax), Haniel Pereira da Gama (Ajax), Lucas Jetten (Ajax), Luuk Beekman (Ajax), Lyfe Oldenstam (Ajax), Mylo van der Lans (Ajax), Valentijn van der Velde (Ajax), Shane Kluivert (FC Barcelona, Spanje), Thuto Mojanaga (Feyenoord), Eser Gurbuz (sc Heerenveen), Dean IJssel de Schepper (PSV), Gino Verhulst (PSV), Michael Bresser (PSV), Sami Bouhoudane (PSV), Rivas Manuhutu (PSV), Ayodele Thomas (PSV), Noah Sandvliet (Sparta Rotterdam), Benjamin Nagel (FC Twente/Heracles), Frederick Reuter (FC Utrecht), Jim Koller (Vitesse), Martin Tsankov (Vitesse), Luc Nieuwenhuijs (Vitesse).