FC Utrecht Vrouwen zet zegereeks voort in Velsen-Zuid

08 oktober 2023

Ploeg van Hoofdtrainer Linda Helbling met 1-2 te sterk voor Telstar Vrouwen

Het is de 64e minuut als Hoofdtrainer Linda Helbing besluit om de eerste wissel voor FC Utrecht door te voeren. Bij een 1-1 stand is het Tami Groenendijk die voor topscorer Judith Roosjen in het veld komt. Nog geen kwartier later betaalt deze wissel zich uit: na een goede voorzet van Amber Visscher weet Groenendijk de bal in de verre hoek te koppen en zorgt daarmee voor de vierde overwinning op rij voor FC Utrecht Vrouwen.

De bezoekers beginnen aanvallend aan de wedstrijd, maar het is de thuisploeg die op voorsprong komt. Uit een hoekschop van Lieke Vis kan Telstar-aanvoerder Felice Hermans bij de tweede paal binnen koppen en staat FC Utrecht voor het eerst dit seizoen op achterstand. Na het vroege tegendoelpunt in de achtste minuut van de wedstrijd zijn de Utrechtse speelsters uit balans en weten de eerste 25 minuten moeilijk tot kansen te komen.

Eshly Bakker zorgt voor gelijkmaker
in de 27e minuut is het dan toch zo ver: Visscher komt aan de bal op de helft van de tegenstander en kan ver komen. Met haar voorzet weet ze Bakker te bereiken, die van dichtbij en met behulp van de tweede paal binnen kan tikken: 1-1. Na ruim een halfuur voetballen wordt de ploeg van Helbing sterker en dringt aan om op voorsprong te komen. In de 43e minuut is Bakker dichtbij haar tweede doelpunt van de wedstrijd, maar vanuit de tweede lijn belandt haar schot op de paal.

Tami Groenendijk: gouden wissel
De tweede helft begint voor beide partijen rommelig en het verschil tussen beide ploegen is klein. Telstar is met name in de counter een aantal keer gevaarlijk, terwijl FC Utrecht de druk opvoert. In de 71e minuut zijn de Utrechters wederom dichtbij de voorsprong. Na een behendige actie van Lotje de Keijzer komt de bal bij Roosjen. De Utrechtse topschutter lijkt de bal langs Steen te schieten, maar Kim Remijnse staat goed opgesteld en weet de bal van de lijn te halen. Even later is het dan toch raak. Visscher, één van de uitblinkers aan Utrechtse zijde, geeft de bal voor op invalster Groenendijk die vervolgens haar tweede doelpunt van het seizoen maakt en FC Utrecht in de 77e minuut op voorsprong zet: 1-2.

FC Utrecht Vrouwen pakt koppositie
Na de tweede treffer komt de ploeg van Helbling niet meer in de problemen. Telstar dringt nog wel aan, maar weet nauwelijks tot een slotoffensief te komen. Als scheidsrechter Peter de Waard na zes minuten blessuretijd affluit, kan FC Utrecht de vierde overwinning op rij bijschrijven. Wat betekent dat het nu alleen aan kop komt te staan in de Azerion Vrouwen Eredivisie.

Volgende halte: ADO-thuis
Aanstaande vrijdag (13 oktober) ontvangt FC Utrecht Vrouwen haar volgende tegenstander. Stadion Galgenwaard is die avond het strijdtoneel van de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag Vrouwen. Zal het de Utrechters lukken om voor de vijfde keer op rij te winnen? Bestel je tickets voor FC Utrecht – ADO Den Haag via de kaartverkooppagina en zorg dat je erbij bent!

Telstar Vrouwen – FC Utrecht Vrouwen (1-2)
8. Felice Hermans 1-0
27. Eshly Bakker 1-1
77. Tami Groenendijk 1-2

Gele kaarten: Samya Hassani (Telstar), Tami Groenendijk, Nurija van Schoonhoven (FC Utrecht).

Toeschouwers: Niet bekend

Scheidsrechter: Peter de Waard