FC Utrecht Vrouwen voor het eerst sinds rentree op Sportcomplex Zoudenbalch

01 oktober 2023

Ploeg van Hoofdtrainer Linda Helbling speelt vanmiddag (zondag) tegen sc Heerenveen Vrouwen.

Voor het eerst sinds de terugkeer van FC Utrecht Vrouwen, speelt die ploeg een competitiewedstrijd op Sportcomplex Zoudenbalch. Vanmiddag (zondag) is sc Heerenveen Vrouwen de tegenstander van de ploeg van Hoofdtrainer Linda Helbling. Aan de Koningsweg gaat de bal om 12.15 uur rollen.

FC Utrecht Vrouwen is uit de startblokken geschoten. De voetbalsters uit de Domstad wonnen in een door 14.631 toeschouwers bezocht Stadion Galgenwaard met 4-2 van Feyenoord Vrouwen tijdens de eerste speeldag van het seizoen en waren ook tijdens de tweede speelronde vier keer trefzeker. Ruim driehonderd aanwezigen zagen hoe de equipe van Hoofdtrainer Linda Helbling bij VV Berkum won van PEC Zwolle Vrouwen: 3-4.

Meest productieve ploeg
Judith Roosjen voert op dit moment de topscorerslijst van de Azerion Vrouwen Eredivisie aan. De aanvalster van FC Utrecht Vrouwen vond tijdens de eerste twee speeldagen van het seizoen al vijf keer het net. Mede dankzij de productieve seizoensstart van Roosjen is FC Utrecht Vrouwen na twee speeldagen de meest scorende ploeg in de hoogste divisie.

sc Heerenveen Vrouwen nog puntloos
Daarin is sc Heerenveen Vrouwen nog zonder punten en zonder doelpunten. De Friezinnen speelden pas één wedstrijd deze jaargang en daarin werd met 0-1 verloren van AZ Vrouwen.

Kassa’s om 11.15 uur open, updates via Instagram
Tickets voor FC Utrecht Vrouwen – sc Heerenveen Vrouwen zijn ONLINE en bij de kassa’s van Sportcomplex Zoudenbalch verkrijgbaar. De kassa’s gaan, evenals de accommodatie, vandaag om 11.15 uur open. Voor wie niet van de partij is: updates over de wedstrijd worden gedeeld via het Instagramaccount van FC Utrecht Vrouwen.